• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK çocuk kaçırmada DEAŞ'ı geçti

Yeniakit Publisher
2021-08-05 13:21:00 - 2021-08-05 14:30:08

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

PKK'nın DEAŞ'tan daha fazla çocuk kaçırdığı ortaya çıktı. K.Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, terör örgütünün, bölgedeki Ezidi azınlığın çocuklarını da kaçırdığını açıkladı.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Sorumlusu Kadir Kaçak, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı Ezidi genç sayısının DEAŞ'ın kaçırdıklarından daha fazla olduğunu söyledi. PKK ve Haşdi Şabi'nin Sincar'daki mevcut karışıklığın esas nedeni olduğuna işaret eden Kaçak "PKK Sincar'da çocukları kaçırıyor. Buna karşı çıkan babaların yakasına yapışıp, hesap soruyor, cezalandırıyor" dedi.

Haraç topluyorlar

PKK'nın Şengal'i işgal ettiğini ve Türkiye'nin bölgeyi bombalanmasına gerekçe sunduğunu kaydeden Kaçak şöyle devam etti: "Sincar'ın yeniden inşasına ve ticaretin yapılmasına engel oluyorlar. Halktan haraç alıyorlar, hükümet kurumlarını işgal ediyorlar, halkın evlerine dönmesini engelliyorlar. Emniyet Müdürlüğü binası PKK'nın işgali altında mesela. PKK, bazı devletlerin desteği ile buraya yerleşti. Bu faaliyetleri büyük bir tehdittir."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sefer

zilletçilerden çıksın ahı inşaAllah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23