• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peygamberimiz dünya hayatını neye benzetiyor?

Yeniakit Publisher
2019-07-21 11:55:00 -
Peygamberimiz dünya hayatını neye benzetiyor?

Peygamber Efendimiz (sav), şöyle der; Biz dünyayı dünya ehline bıraktık, onlar da âhireti bize bıraktılar. Benim ve dünyanın benzeri sıcak bir yaz gününde yolculuk yapan bir süvari gibidir...

Ömer b. Hattâb (ra) bir gün Rasûlullah aleyhisselamın evinde huzuruna vardı. O’nu tavanı düşük bir odada bir hasırın üzerinde buldu. Hasır yan tarafına iz yapmıştı. Hz. Ömer (ra) ağladı. Hz. Peygamber aleyhisselam: “Neden ağlıyorsun, ey Ömer?” diye sordu.

Hz. ÖmerKisra ve Kayser ipek döşeklerde yatıyor, tahtlarda oturuyor. Sen ise bu tavanı düşük odada kalıyorsun ve hasır da yan tarafına iz bırakmış!” dedi.

Bunun üzerine Hz. Peygamberimiz:

Ey Ömer! Hasırın yan tarafıma iz yapmasına gelince, sonrasında yumuşaklık olan sertlik ne güzeldir. Bu odanın tavanının düşük olmasına gelince, kabrin tavanı bundan daha alçak olacaktır. Biz dünyayı dünya ehline bıraktık, onlar da âhireti bize bıraktılar. Benim ve dünyanın benzeri sıcak bir yaz gününde yolculuk yapan bir süvari gibidir. Sıcaktan bunalan bu süvari bir ağacın altında biraz gölgelenir. Sonra yola koyulur ve orayı terk eder.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osman

Ömer b hattab ve peygamberimizin konusmasini biz nasil biliyoruz. kamerami vardi. yoksa onlardan biri röpörtajmi verdi. bin yil gecti. dun olan bir olay bile yanlis anlatiliyor. yada hatirlanmiyor. kameralar oldugu halde anlasilmiyor. merak ediyorum gercekten. bunun gibi bir cok konusmalari nasil biliyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23