• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Petrol fiyatlarında saldırı sonrası rekor artış!

Yeniakit Publisher
2019-09-16 13:12:00 -
Petrol fiyatlarında saldırı sonrası rekor artış!

Suudi Arabistan'ın en büyük petrol tesislerine düzenlenen saldırı sonrası borsaların açılmasıyla birlikte 1990 yılından bugüne petrol fiyatlarındaki en hızlı yükseliş yaşanıyor. Ham petrol fiyatı yüzde 19 artışla 63.34 dolara yükseldi.

Brent ham petrol fiyatı, yüzde 19 artarak varil başına 71.95 dolara ulaştı. ABD ham petrol fiyatı da yüzde 15 artarak 63.34 dolar oldu. Her ikisi de mayıs ayından bu yana en yüksek fiyatları görmüş oldu.

ABD saatiyle 18.50'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter üzerinden "ihtiyaç halinde Stratejik Petrol Rezervi'nden gerektiği kadar petrolün piyasaya salınması" emrini verdiğini açıklamasının ardından, petrol fiyatları küçük oranda da olsa bir düşüş yaşadı.

Suudi Arabistan devlet petrol devi Aramco, günlük üretimin 5.7 milyon varile düştüğünü açıkladı ancak üretim miktarının ne zaman normale döneceğine dair bilgi vermedi.

Kuveyt'in 1990'da işgalinden bugüne petrol fiyatlarındaki en hızlı yükselişi yaşanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AYH8N ERG8N8Z EWET

Suudlarin pravaksiyon ve hedef göstermeye dönük politikalariyla şişen cepleri,kasaları ABD nin silah kartellerinin kabaran istahini doyuracaktır ABD bu talihsiz olayla hedef göstermeye ülkelerin milli kimlikleri üzerinden rant devsirmeye başladı.Çok gecmez İki gün sonra suud karalığı ile beraber hedefe íranı koyarlarsa da şaşmayın.Ön yargılarında sekilenen dürtülerini iranin nufus sahasina sizmak ,Basra körfezini kontrol etmek için muhakkak devreye sokacaklardır.Sihalarla Suudların petrol tesisini vurmaları hedef göstermek bazinda ABD ve İsrailin;İranın nükleer tesislerinde nukleer bomba gelistirmesinden duyulan rahatsızlığı da simgeler ki karşılığında bu senaryoyu kendilerinin oyuna dönüştürdügůnü de akla getirmiyor değil. Zayıf devlet kimliğinin şeytani histerikle teceli ederek vuku bulması, bu şer ittifakının tarihteki bildiğimiz malum olan sonuçlarını doğuran;iradesidir.

Mücahit yıldırım

Amerika yaptırmıştır.Bütçe açığını kapatmak için.Göreceksiniz ABA petrol üretimini artıracaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23