• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peşmerge'den uyarı: PKK ağır silahlarla mevzileniyor

Yeniakit Publisher
2017-03-06 10:27:00 - 2017-03-06 10:53:24
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Peşmerge'den uyarı: PKK ağır silahlarla mevzileniyor

IKYB Başkanı Barzani'ye bağlı Peşmergeler, PKK'nın Sincar'da ağır silahlar ile konuşlanmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığınca,  PKK'nın  Musul'un  Sincar ilçesindeki varlığı ve örgüt hakkındaki son gelişmelere ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

"BÖLGEYE GÜÇ TAKVİYESİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR"

PKK'nın Irak-Suriye sınırı üzerindeki askeri hareketliliğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK,  Suriye'den ağır silahlarla tansiyonu yükseltmek için Hanesur (Sincar'a bağlı köy) ve sınır bölgesine güç takviyesi yapmaya devam ediyor. Örgüt, IKBY ve Ezidi halkının iradesi dışında  Sincar'da konuşlandı. Yapılan açıklamada, 'hiçbir suretle yasal olmayıp, silahlı bir bölgenin kurulmasına müsaade etmeyecektir' denildi.

8 BİN EZİDİ PEŞMERGEYE KATILDI

Açıklamada, Peşmerge Bakanlığının, DEAŞ'ın saldırılarına maruz kalan  Sincar'daki Ezidilerin güvenliğinin sağlanması için verilen çabalar kapsamında şimdiye kadar 8 bin Ezidi savaşçıyı bünyesine aldığı ve daha fazlanın alınmasını için de görüşmelerin devam ettiği bilgisi aktarıldı.

"İRAN  PKK'YA DESTEK VERİYOR"

Sincar'da konuşlanan  PKK üyelerine  İran destekli ve mezhepçi yaklaşımıyla bilinen Haşdi Şabi güçlerinin mali destek vermeye devam ettiği ifade edildi.

Terör örgütü  PKK, geçen Cuma günü  Sincar'ın Sinun kasabasındaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Peşmerge güçlerine saldırı düzenlemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23