• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pentagon DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Birimi'ni kapattı

Yeniakit Publisher
2020-12-01 04:36:00 -
Pentagon DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Birimi'ni kapattı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), Savunma Bakanı Ofisine bağlı DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Birimi'nin lağvedildiğini ve birimin direktörü Chris Maier'in de istifasının kabul edildiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Savunma Bakanı Ofisine bağlı DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Birimi'nin lağvedildiğini ve birimin direktörü Chris Maier'in de istifasının kabul edildiğini açıkladı.Pentagon'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Bugün Savunma Bakan Vekili Chris Miller, DEAŞ ile Mücadele Görev Gücü Direktörünün istifasını kabul etti" denildi.

Söz konusu birimin görevlerinin Savunma Bakanlığı Özel Operasyonlar ve Düşük Yoğunluklu Çatışma Müsteşar Yardımcılığı ve Savunma Politikaları Müsteşarlığına bağlı bölge ofisleri tarafından icra edileceği belirtilen açıklamada, "Bu değişiklikler, DEAŞ'ın sözde halifeliğini ortadan kaldırmak için yapılan operasyonun başarısını gösteriyor." ifadesine yer verildi.

 

Açıklamada, Pentagon'un DEAŞ ile mücadeleyi kurumsallaştırma ve bu konuda çabaları bölgelerdeki müttefik ve ortaklarla birleştirme hedefine bağlı olduğu belirtildi.Söz konusu Görev Gücü, 2017'de kurulmuş başına Maier atanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Amorti Kâzım

Örgütü kur,ardından da örgütle mücadele eden birimi kur ! Şimdi lağvettik,Dünya bu kadar aptal yani.Örgütü Dış istihbarat'dan istifa eden istihbarat başkanı David PETRAEUS kurdu,başına da Ebu Bekir El BAĞDADİ ( Eliot Shimon ) getirildi.Trump : Deaş'i Obama kurdu,Hillary'de ona yardım etti itirafinı yaptı.Örgütle mücadeleymiş !

Murat

Yeni birim acacktir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23