Pavlova tatlısı tarifi: Pavlova tatlısı nasıl yapılır? Pavlova malzemeleri ve tarifi hakkında detaylar haberimizde.
Pavlova tatlısı ülkemizde sevilen ve tercih edilen bir tatlıdır.
Pavlova tarifi
Malzemeleri
Beze taban için;
-6 yumurta akı (orta boy)
-2 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Kreması için;
ÖNE ÇIKAN VİDEO
-200 ml kutu süt kreması
-6 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
-Kiraz, çilek, karadut ya da istenilen meyveler
Yapılışı;
-Fırını 110 derecede ısıtmaya başlayın.
-Yumurta aklarını dikkatlice sarılarında ayırın ve derin bir çırpma kabına alın.
-Önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürünceye kadar çırpın.
-Köpüren aklara toz şekerin birazın ilave edin ve çırpın, tüm şeker bitip yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
-Kıvam alan yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek 15-20 saniye kadar çırpın.
-Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta akını ortasına 20-22 cm ebatlarında yayın ve spatula ile düzeltin.
-İsteyenler benim gibi krema sıkma torbası kullanarak çanak gibi yapabilir.
-110 derece önceden ısıttığınız fırında kapağını açmadan 1 saat 30 dakika kadar pişirin.
-Fırının kapağı aralık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi kuruması için 1 fırının içinde dinlendirin.
-Krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
-Hazırladığınız bezenin üzerine krema torbasıyla sıkın ya spatula yardımıyla yayın.
-Yıkayıp süzdüğünüz meyvelerle süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun.