• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patisi kopan köpek yavrusuna cerrahi müdahale

Yeniakit Publisher
2020-01-24 14:25:12 -
Patisi kopan köpek yavrusuna cerrahi müdahale

Yaralı bulduğu köpeği tedavi ettiren Cavit Polat: - "Köpeğin ezilen ve kopan patisine müdahale yapıldı. 2 aylık kısa bir sürede tamamen iyileşmiş olacak"

IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir aracın çarpması nedeniyle yaralanan ve patilerinden (ön ayak) biri kopan köpek yavrusu ameliyat edildi.

Iğdır Üniversitesinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Cavit Polat, Iğdır-Doğubayazıt kara yolunun Emniyet Kavşağı'nda, yerde yatan yavrusunun başında bekleyen köpeği fark etti.

Polat, patilerinden birinin koptuğunu gördüğü köpek yavrusunu aracına alarak Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürdü. Burada veteriner hekimlerin muayene ettiği köpeğin ön patisinin üzerinden araç lastiğinin geçmesi sonucu ezilme ve kemik yapısının tahrip olduğu tespit edildi.

Hastanenin başhekimi Gökhan Koçak tarafından cerrahi müdahile yapılan köpek, iyileşene kadar koruma altına alındı.

Yaralı halde bulduğu köpeği tedavi ettiren Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akan trafiğe rağmen yavrusunun başından ayrılmayan anne köpeğin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Götürdüğümüz hastanede Gökhan hocamız sağ olsun hemen müdahale etti. Köpeğin ezilen ve kopan patisine müdahale yapıldı. 2 aylık kısa bir sürede tamamen iyileşmiş olacak. Şu anda üniversitemizin bahçesinde kendisine bir kulübe yaptık, iyileşene kadar bakacağız. Beni en çok üzen şu anda annesinden ayrılmış olması, bir şekilde annesiyle buluşturacağız." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23