• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paçavralar, 'hafızlık' eğitiminden rahatsız! "Amaçları Türkiye'yi 28 Şubat günlerine yeniden götürmek"

Yeniakit Publisher
2019-09-21 19:59:00 - 2019-09-21 20:49:33
Paçavralar, 'hafızlık' eğitiminden rahatsız! "Amaçları Türkiye'yi 28 Şubat günlerine yeniden götürmek"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Orta Öğretim'de Hafızlık eğitimine ilişkin sol medya tarafından atılan küstah başlıkları eleştiren emekli İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, "Hafızlık çalışılarak kazanılan büyük bir nimettir." dedi ve ekledi: "Bunlar Türkiye'yi 28 Şubat Türkiye'sine püskürtmek istiyor."

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa çalıştığı proje kapsamında Orta Öğretim öğrencilerine istekleri dahilinde 'Hafızlık' eğitimi verilecek. İmam Hatip 6. Sınıf öğrencilerinin ders çizelgesine, 'Hafızlık eğitimi için kayıt dondurulup Kur’an eğitimine devam edilebilir.' notu düşüldü.

Paçavralar Hafızlardan neden rahatsız?

Yaşanan bu gelişme din karşıtı çevreleri rahatsız etti. Sözde özgür basın organlarından Birgün, MEB ve Diyanet'in ortaklaşa gerçekleştirdiği proje için, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim alanındaki gerici uygulamalarının son halkası olan ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ kapsamına alınan ortaokulların ders müfredatı 'Kuran eğitimine göre' yeniden düzenlendi." şeklinde küstah ifadeler kullandı.

'28 Şubat Türkiye'sini istiyorlar'

Birgün ve benzeri yayın organlarının rahatsız olduğu Hafızlığın İslam'daki önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan emekli İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, "Hafızlık çalışarak kazanılan büyük bir nimettir." diyerek şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberlemek kadar güzel bir şey olabilir mi? Bakın araştırmalara göre hafız insanlar beyinleri sürekli çalıştığından Alzheımer bile olmuyorlar. Türkiye'de hafızların her zaman değeri ve itibari var. Bu tip yayın organlarının kudurma sebebi bundan kaynaklanıyor."

"Türkiye sanki Müslüman bir ülke değil." değil diyen Kavaklı, 28 Şubat Türkiye'sini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu başlıkları atanlar Türkiye'yi 28 Şubat günlerine yeniden püskürtmek istiyor. Tabii ki çabaları nafile. Su akacak ve mecraını bulacak. Onlar da içlerindeki sıkıntıyla ölüp gidecekler."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İdo1

Hafızlar nerenize batıyor dinsiz kılıç artıkları teröristler hangi hafız bir adam öldürmüş. Ama sizin topunuz terörist katiller siniz. Siz istemeseniz de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Devrim ÖZİSLAM

İKİ senedir O kadar uyardık. Ne yazıkki bazı dini TV lerde bile sözde İLAHİYAT PROFESÖRLERİ adı altında çıkıp tarikat ve cemaatlere veryansın eden sözde din adamları 28 şubatçıların eline öyle fırsatlar verdikerki FETÖ yü kötüleyelim derken 28 şubatta DARBECİ CUNTANIN yoketmeye çalıştığı cemaat ve tarikatları neredeyse AK PARTİ HÜKÜMETİ ELİYLE YOKETMEYE SEBEP OLACAK DURUMA DÜŞÜRDÜLER. 15 temmuzla beraber darbe başarısız olunca VESAYET ODAKLARI fırsatı değerlendirmiş hemen FIRSAT GEÇMİŞKEN DIĞER CEMAAT VE TARİKATLARIDA temizkeyelim demeye başladılar. Üstelik Ak parti yanlısı TV lerde açık oturumlar yapıldı. Eyvah dedik ak partinin yumuşak karnından vurmaya başladılar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23