THY- Güney Avrupa Haziran

Özbek pilavı nasıl yapılır?

Yöresel bir lezzet olan ve sevilerek tüketilen Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pİlavını yapmak için hangi malzemeleri kullanmak gerekir?

13 Haziran 2018 Çarşamba 19:02
Özbek pilavı nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)

350 gr. dana kuşbaşı

5 adet havuç (Rende)

3 su bardağı pirinç

5 su bardağı su

2 baş sarımsak

Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinci tel süzgeçte iyice yıkayın, ardından bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kenara alın.

Pilav tenceresine yağı koyup ocağa alın ve ısıtın.

Soğanları ekleyip rengi iyice koyulaşana kadar kavurun, soğanın rengi koyulaşınca etleri ilave edip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler pişince havuçları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu ekleyin, tuz ekleyip pişirmeye devam edin.

Etler yumuşayınca pirinci etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın, sarımsakları baş olarak tencereye koyup pilavın içine bastırın.

Karıştırmadan harlı ateşte suyunu çektirin, suyunu çekince altını kısın tencerenin kapağını kapatıp suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Ardından tencerenin kapağını açın kaşıkla pirinçleri kenarlardan ortaya doğru toplayıp, kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

 

 

Haber Tarihi: 13 Haziran 2018 Çarşamba 19:02

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü