• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oturarak namaz kılan kimse, rüku ve secdelerde ellerini nereye ve nasıl koyar?

Yeniakit Publisher
2019-11-07 13:17:00 - 2019-11-07 13:17:38
Oturarak namaz kılan kimse, rüku ve secdelerde ellerini nereye ve nasıl koyar?

Oturarak namaz nasıl kılınır? Namaz dinin direğidir. Müslümanın miracıdır. Günahlardan temizlenmedir. Her gün beş vakit namaz kılan insan, maddi ve manevi temizliği şahsında toplamış olur. Bir özrü olan Mümin, oturarak da namaz borcunu öder. Peki oturarak namaz kılan kimse, rüku ve secdelerde ellerini nereye ve nasıl koyar?

Namaz dinin direğidir. Müslümanın miracıdır. Günahlardan temizlenmedir. Her gün beş vakit namaz kılan insan, maddi ve manevi temizliği şahsında toplamış olur. Namazlarını hakkıyla yerine getiren bir müminin, namaz hesabını kolay vermesi, diğer hesaplarının da kolay aşikardır. Namaz kılacak Müslüman namazın şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Bir özrü olan Mümin, oturarak da namaz borcunu öder. Peki oturarak namaz kılan kimse, rüku ve secdelerde ellerini nereye ve nasıl koyar?

Hadisi şerife göre, ”Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i: 'Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız?' der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir." (Tirmizî, Mevâkît 188; bk. Ebû Dâvûd, Salât 149; Nesâî, Salât 9; İbni Mâce, İkâmet 202)

Kişinin Allah katında hesaba çekileceği ilk ameller, hukûkullah dediğimiz, hesabı sadece Allah'a ait olan ibadet ve tâatlerimizdir. Hukûkullahtan hesabı ilk sorulacak amel, beş vakit farz namazdır. Sorunun cevabına gelecek olursak: Oturarak namaz kılan, rükuda ve ka’dede ellerini baldırları üzerine koyar. Secdede ise ellerini dizlerinin üzerinden alt kısma doğru uzatır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23