• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖSO Cerablus'ta ele geçirilen köye böyle girdi

Yeniakit Publisher
2016-08-28 18:31:00 -
ÖSO Cerablus'ta ele geçirilen köye böyle girdi

TSK'nın operasyon düzenlediği El Kusa köyü de YPG'den ÖSO'ya geçti. ÖSO birlikleri konvoy eşliğinde köye girdi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde tehditleri bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla  başlatılan operasyon sürüyor.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'ta bugün Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Ayrıca YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki bazı köylerin kontrolü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO)  eline geçti. Askeri kaynaklar Cerablus'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü 25 PKK/PYD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. YPG'nin elindeki Amarne Köyü, ÖSO'nun eline geçti, çok sayıda mühimmatı da ele geçirdi.

ÖSO'ya bağlı birlikler, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus'un güneyinde yer alan Bir El-Kusa köyünü, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elinden kurtardı. ÖSO birlikleri, kurtardıkları köye araçlarla konvoy halinde girdi. 

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen Salı ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), son olarak bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ'den aldı.  Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23