• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

OPEC'ten Rusları rahatlatan anlaşma

Yeniakit Publisher
2016-02-16 12:56:00 - 2016-02-16 13:09:25
OPEC'ten Rusları rahatlatan anlaşma

Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol görüşmesinde üretimi 11 Ocak seviyesinde dondurma kararı verildi.

Rusya, Avrupa'nın yaptırım kararı ve düşen petrol fiyatlarıyla birlikle iyice köşeye sıkıştı. Rus yönetimi Suriye'de sivillere yönelik bombardımana devam ederken, Rus halkında ise harcayacak nakit kalmadığı belirtiliyor. Krizin daha da derinleşmemesi adına petrol fiyatları Rusya için önem arz ediyor. Fiyatların düşmesi, Ruslar için daha büyük sıkıntılar ve olası bir kamuoyu tepkisi anlamına gelse de, Putin yönetimini rahatlatan HaberOPEC'ten geldi.

FİYATLARININ DÜŞMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Dünyanın iki büyük petrol üreticisi Rusya ve Suudi Arabistan Katar'da bir araya geldi. Rus Enerji Bakanı Alexander Novak ve Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali-Al Naimi Doha'da petrol fiyatlarını görüştü. Görüşmenin ardından iki taraf, petrol üretimi arzını ocak ayı seviyesinde tutmayı kararlaştırdı. Böylece daha fazla petrol üretimiyle fiyatların düşmesinin önüne geçilmek isteniyor.

Varılan karara göre, petrol arzı 11 Ocak seviyesinde dondurulacak ve arzı dondurma anlaşmasını Katar denetleyecek.

Katar Enerji Bakanı El-Sada, OPEC ve Rusya'nın başarılı bir toplantı geçirdiğini söyledi. El-Sada, düşük petrol fiyatlarının dünya için olumlu olmadığını da söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23