• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Olayların arkasında İsrail planı var!

Yeniakit Publisher
2017-03-22 01:54:00 -
Olayların arkasında İsrail planı var!

AGD, Antalya, Isparta ve Burdur’un 42. dönem 8. Bölge Divan Toplantısı AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Suriye olaylarına değindi. Turhan, Suriye’de yaşanan tüm olayların arkasında küresel sömürü sisteminin büyük İsrail planı olduğunu kaydetti…

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya, Isparta ve Burdur’un 42. dönem 8. Bölge Divan Toplantısı AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantı Bangladeşli Nurullah Muhammed’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılışında konuşan AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Bangladeş, Arakan ve Suriye gibi Müslüman coğrafyalarında sıkıntılara değinerek, yaklaşık 200 yıldır Müslümanların her anlamda büyük bir çöküntü içerisinde olduğuna dikkat çekti. Turhan, “Bakınız Osmanlı Devleti’ne kadar dünyada Müslüman ülke sayısı birkaç tane idi. Bu birlik demekti, bütünlük demekti. İslam dünyası tek bir güç olduğu zaman kimse Müslümanlara herhangi bir sıkıntı oluşturamadı. Yine bugün yeryüzünü sömüren devletler bundan birkaç yüz yıl evvel şimdiki gibi siyasi ve ekonomik birlikten uzak bir halde idiler. Dünya üzerinde dağınık ve parça parça halinde yaşıyor, hiçbir güce ve kuvvete sahip olamıyorlardı. Ama ne zaman ki Osmanlı Devleti yıkıldı, işler tersine döndü. Bu kez İslam dünyası parça parça haline geldi, Batı medeniyeti birçok siyasi ve ekonomik birlik meydana getirdi. Hal böyle olunca Müslümanların gücü azaldı, işte bugün yaşanan tablo ile karşı karşıya geldik” dedi.

CİHAT, SÖMÜRÜYE KARŞI OLMAKTIR

“Cihatsız İslam olmaz” diyen Genel Başkan Turhan şu tespitlerde bulundu: “Cihat yoldaki bir taşı kaldırmaktır. Komşusu açken tok yatmamaktır. Ana babaya, akrabaya iyilik etmektir. Müslüman olsun ya da olmasın (bakınız bu önemli) her insanın hukukunu korumak ve bu konuda adil olmaktır. İnsanların en hayırlısı olabilmek için insanlara faydalı olmaya gayret etmektir. Sömürünün her türlüsüne karşı direnmektir; özgür ve hak sahibi olarak doğan insanların yine özgür ve hak sahibi olarak yaşayabilecekleri bir ortam oluşturmak için mal ve can ile mücahede etmektir. Cihat ibadeti sadece beden ile ya da sadece mal ile yapılan bir ibadet değildir. Cihat ibadeti, hem beden hem mal hem de can ile yapılır. Cihat, İslam ile insan arasındaki engelleri kaldırma gayretidir. Cihat, insanları cehenneme gönderme için imha etmeyi değil; bilakis, insanların cennete gidebilmeleri için onları yaşatmayı dert edinmektir. Haksız yere kan dökülmesinin, insan emeğinin ve alın terinin çalınmasının, yeryüzünün yağmalanmasının, neslin ifsat edilmesinin, ekinin genetiğinin bozulmasının önüne geçme çabasıdır. Cihat, Müslüman’ın yaşama kayıtsız kalmamasıdır” dedi.

MİLYONLARCA İNSAN EVİNDEN OLDU

Konuşmasında Suriye’deki son gelişmeleri de değerlendiren Genel Başkan Turhan, “Suriye’den yeniden haberler geliyor, sivillerin, masumların öldüğüne dair. Vicdan sahibi bir insan masumun zarar görmesini istemez. Bizler biliyoruz ki bir milyon masum kişinin ölmesi, beş milyon kişinin evinden barkından vazgeçerek mülteci durumuna düşmesinin nedeni, küresel sömürü sisteminin büyük İsrail planıdır” dedi. Bölge divan toplantısının ardından Başkan Turhan, gençlerle Anadolu Gençlik Derneği Antalya Ortaokullar Komisyonu’nun organize ettiği “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz de Bir Fidan Dikin” isimli ağaç dikme programına da iştirak etti.

Kaynak: Milli Gazete
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23