• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğrencilerinin Dilinden: Mahmut Balcı

Yeniakit Publisher
2020-01-15 22:46:00 -
Öğrencilerinin Dilinden: Mahmut Balcı

Esenlerli öğrenciler Esenler Belediyesi'nin düzenlediği “Gidenlerin Ardından: Mahmut Balcı” konulu panelde, eğitimci yazar ve yayıncı Mahmut Balcı'yı anlattı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen programda Esenler’deki öğrenciler, kültür sanat dünyasından her ay farklı bir ismin hayatını araştırarak Esenler halkına anlatıyor. Hayatını İslâm’a adayan, birçok öğrenci yetiştiren ve geçtiğimiz yıl vefat eden Mahmut Balcı hakkında, “Hayatı, Eserleri ve Eğitim Anlayışı” konu başlıklarında, İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğrencileri sunum yaptı.  Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Yazar Asım Gültekin üstlendi. Öğrencilik yıllarında bir süre gazetecilik, editörlük yapan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının eğitim kültür komisyonlarında çalışmış olan Balcı’nın 2018-2019 eğitim döneminden öğrencileri Çağla Katılmış, Burhan Canlı ve Hamza Erdal, öğretmenlerini anlattı.

KÜLTÜR ELÇİSİYDİ

Mahmut Balcı’nın hayatı üzerine bilgiler paylaşan Çağla Katılmış, bir kültür elçisi olduğunu aktararak, "Erzurum ve İstanbul’da geçen öğretmenlik hayatı boyunca kültür elçisi olması sebebiyle öğrencilerine pek çok alan açmış ve onarla yol göstermiştir. Öğrencilerini konferans, seminer gibi faaliyetlere katılmaya teşvik etmiş, dergi çıkarma gibi fikirlerle de onların önünü açmıştır” ifadelerine yer verdi.

KİTAPLARI DEĞERLERİMİZLE DOLUYDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Balcı’nın 19. Milli Eğitim Şurası İstanbul Çalıştayı'nda görev aldığını, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme bölümünde Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü ve MEB ders kitaplarının yazımında da katkısı bulunduğunu hatırlatan Burhan Canlı, “Mahmut Hoca hayattayken O'nun bir yayınevinin olduğunu ve kitapları olduğunu bilmiyordum. Vefatından sonra yaptığım araştırmada bunları öğrenmiştim ve onu böyle tanıyamadığım için üzülmüştüm. Mahmut Hoca, ‘ İnsanları Tefrikaya Düşüren Faktörler, Özgürlük Paylaşmaktır, Halkın Valisi Recep Yazıcıoğlu, Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed, Değerleri Yaşamak ve Yaşatmak’ isimli beş adet kitap yazmıştır. Bu kitapların hepsi de değerli bilgiler içermektedir.” dedi.

SINIF, İNSAN AYIRMAZDI

Panelin son konuşmacısı Hamza Erdal ise Mahmut Balcı’nın kişiliği ve eğitmenliği üzerine şunlardan bahsetti:

“Mahmut Hoca deyince aklıma her daim tebessüm eden ve insanları güler yüzle karşılayan bir insan geliyor. O'nu diğer din öğretmenlerinden ayıran yönü ise, her derste farklı bir sure okumasıydı. Sınıfta farklı din görüşü olan insanlara kızmak yerine, onları hak din olan İslâm’a davet ederdi.  Mahmut Hoca'nın en sevdiğim yönü ise, insanların farklı yönlerine vurgu yapmasıydı. Onunla birlikte okulumuzdaki dergi atölyesinde çalışırdık. Kendi kişisel arşivini bizlerle paylaştı. Farklı fikirlerden insanları bir çatı altında toplayarak, içlerindeki yazar ruhunu ortaya çıkartmıştır. Belki de o olmasaydı, şu an sizlere bu konuşmayı yapıyor olmazdım.”

Konuşmaların ardından dinleyiciler de Mahmut Balcı hakkında fikirlerini dile getirerek anılarını paylaştılar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Peynir

Mahmut Balcı da kimdir. Kendi kendinize “mit’ oluşturma çabalarını bırakın. Çocuklarımıza Atatürk sevgisi aşılayın. Mahmut Balcıymış, dünyaca ünlü Türk düşünürü sanki.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23