• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülke Suriye’de gizlice harekete geçti! 9 bin Suriyeli'yi silah altına aldılar

Yeniakit Publisher
2020-03-17 15:28:00 -
O ülke Suriye’de gizlice harekete geçti! 9 bin Suriyeli'yi silah altına aldılar

Esed rejimi ile birlikte Suriye'ye büyük zarar veren İran, Suriye’nin güneyi ve kuzeydoğusunda 9 bin kişiyi silah altına aldı.

İran, Suriye’nin güneyi ve kuzeydoğusunda kendisine bağlı milis grupların faaliyetlerini artırıyor.

İran, Suriye’nin güneyi ve kuzeydoğusunda gençleri silahlandırma faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Alınan bilgilere göre İran’ın silahlandırdığı Suriyeli genç sayısı 9 bine ulaştı. Tahran'ın, diğer yabancı güçlerin ülkenin kuzeybatısındaki İdlib başta olmak üzere diğer çatışmalarla meşgul olmasından faydalandığı vurgulandı.

Suriyelileri gizliden silah altına aldılar

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran güçleri ve Hizbullah gibi İran yanlısı milislerin, Suriye'nin güneyinde ve Fırat'ın batı kıyısında, maddi destek karşılığında Suriyelileri gizliden ve açıktan kendi saflarına kattıklarını kaydetti.

İranlıların ve Hizbullah’ın Dera ilindeki faaliyetlerini aktaran SOHR’a göre Dera’nın kuzeyinde bulunan 313. Tugay’a bağlı Seraya el Arin üyeleri aracılığıyla Sayda, Dail ve İzra’da gençleri kendi saflarına katmaya devam ediyor.

SOHR Fırat nehrinin batısıyla ilgili olarak ise sürecin, şu anda tamamen İran nüfuzunun kontrolü altında olan Deyrizor’un doğu kırsalındaki Meyadin'den El Bukemal’e kadar uzanan bölgede devam ettiğini bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Suriye'nin güneyinde İran'ın silah altına aldığı gençlerin sayısının 5 bin 350’yi aştığını kaydeden SOHR, Deyrizor kırsalında ve Fırat'ın batısında kalan bölgede İran güçleri ve milislerinin saflarına dahil olan gençlerin ve farklı yaş aralıklarındaki erkeklerin sayısının 3 bin 600’e ulaştığını belirtti.

SOHR, İranlı milislerin, Rusya’nın Türkiye ile olan anlaşmalar çerçevesinde Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyonlarla meşgul olmasından yararlanarak söz konusu faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

EFE

İRAN'A HADDİNİ ABD DEĞİL BİZ BİLDİRMELİYİZ. BU KADAR AÇIK VE NET DÜŞMANLIK EDEN PERS RÜYASI GÖREN ....LARA ANLADIĞI DİLDEN CEVAP VERMELİYİZ. GÜNEY AZERBAYCAN MESELESİ ÇIKARTIP, ÖNLERİNE KOYMALIYIZ.

mücahit

iranın başına gelecek var öyle bir şey gelecekki rusya bile kurtaramayacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23