• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O uçak füzeyle mi vuruldu? İran'dan dünyanın merak ettiği soruya cevap

Yeniakit Publisher
2020-01-09 19:22:00 -
O uçak füzeyle mi vuruldu? İran'dan dünyanın merak ettiği soruya cevap

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, başkent Tahran'da dün düşen Ukrayna Havayollarına ait uçağın füzeyle vurulduğu iddialarına ilişkin "Eğer roket ya da füze isabet etseydi uçağın o anda patlaması gerekirdi. Dolayısıyla uçak dönüşe geçemezdi. Oysa pilot, uçağı kontrol edebilmek ve düşmekten kurtarmak için havalimanına dönmeye çalışıyordu." dedi.

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, İran resmi ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, uçağın pilot havalimanına dönmeye çalıştığı sırada düştüğünü, dolayısıyla "füzeyle vuruldu" iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Söz konusu iddianın Kaza İnceleme Komisyonunun özel toplantısında ele alındığını ve geçersiz olduğu görüşüne varıldığını aktaran Rızayifer: "Eğer roket ya da füze isabet etseydi uçağın o anda patlaması gerekirdi. Dolayısıyla uçak dönüşe geçemezdi. Oysa pilot, uçağı kontrol edebilmek ve düşmekten kurtarmak için havalimanına dönmeye çalışıyordu." diye konuştu. 

Sosyal medyada paylaşılan "kazanın yaşandığı bölgede füze başlığı bulunduğu" yönündeki fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Rızayifer, şunları kaydetti:

"Kaza yerinde hiçbir füze parçasına rastlanmamıştır."

"Bu fotoğrafı reddediyoruz. Bu fotoğraf, ilk defa yabancı bir internet sitesinde ve twitter hesabında yayınlanmıştır.  İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı olarak bunu yayınlayan twitter hesabıyla konuştum. Onlar da sitelerinde fotoğrafı güvenilir olmayan bir kaynaktan aldıklarını açıkladı. Kaza yerinde hiçbir füze parçasına rastlanmamıştır."

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, dün sabah kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep

Şuan her ülkelerin kendine göre ğizli geliştirdikleri silahlar var tabiki kimse demez ben duşurdum .kendini ifşa etmezler .Bu hicbirzaman tesaduf degil neden bir hafta önce degil birhafta sonradegil.ayni gün içinde meydana geliyor en basiti lazer silahı var 2.ise bu çok önemli hava sahasi cenvirlarlan kitlendi buda ister istemez tüm elektir elektronik tum sistemler devredisi birakir.

Türk

Ucagin düşme zamanında tuhaflik var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23