• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O partilere asla oy vermeyin

Yeniakit Publisher
2023-03-05 09:54:00 - 2023-03-05 09:59:18
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
O partilere asla oy vermeyin

Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünkü partilerin ülke çapında kentlerimizin enkaza dönüşmeyip insanlarımızın göçük altında kalıp ölmeyeceği deprem dirençli kentler kuracağız vaadini verip vermeyeceklerini, bunun için ne kadar inançlı ve hazır olduklarını, inandırıcı projelerinin ve ekiplerinin olup olmadığını görmedikçe, tatmin olmadıkça o partilere asla oy vermeyiniz" açıklamasında bulundu.

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremler ve seçimlerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı.

Seçimlere sayılı günler kala depremlere dikkat çeken ve bu konuda vaatlerde bulunan siyasi partileri işaret eden deprem uzmanı Görür, "ÖNEMLİ BİR UYARI" diyerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Hatırlarsanız, birçok yazışma ve TV konuşmasında ben halk olarak biz siyasetten depremde can güvenliğimizi talep etmediğimizi, birçok seçimin gelip geçmesine rağmen bunu yapmadığımızı, depremde ölmek istemiyoruz diye hiç bir mitingde pankart açmadığımızı söyleyip durdum. Hatta depremin siyaset üstü bir konu olduğunu da hatırlatarak şu öğüdü verdim: Sizin ve çocuklarınızın depremde can güvenliğini hedefleyen plan ve projesi olmayan hiçbir partiye oy vermeyin dedim.

 

"VEBALİ BİZİM ÜZERİMİZDE OLACAK"

Bunu 6 Şubat depremlerinden çok önceden söyleyegeldim. EYT’liler kadar bile olamadık dedim. Şimdi sınav zamanı. Bugünkü depremlerin enkazı henüz daha ortada ve canlarımızın acısı yüreklerimizde. 2 ay sonra büyük seçim var.

Bugünkü partilerin ülke çapında kentlerimizin enkaza dönüşmeyip insanlarımızın göçük altında kalıp ölmeyeceği 'DEPREM DİRENÇLİ KENTLER' kuracağız vaadini verip vermeyeceklerini, bunun için ne kadar inançlı ve hazır olduklarını, inandırıcı projelerinin ve ekiplerinin olup olmadığını görmedikçe, tatmin olmadıkça o partilere asla oy vermeyiniz. Bu kıstasa göre parti tercihinizi değiştiriniz. Aksi halde deprem bölgesinde ölen ve acı çeken tüm canlarımızın vebali bizim üzerimizde olacak ve ergeç aynı afetle biz de yüzleşeceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafaoglu

deprem öncesi adini bile duymadim nerdeydin  

İ. Keskin

Bu adam bilim adamı falan değil. Eski MTA çalışmaları üstünde tepiniyor! Yapılan belli yapan belli. Şartlar ortada. Ben lise yıllarımda söylerdim tarım arazilerine bina yapmayın, sert zeminli yamaçlara ev yapın deyi. İlla bilim adamı olmak mı gerek bunu söylemek için. Bunlar deprem üzerinden siyasi fay hatlarını diriltmeye, Türk siyasetinin olağan akışını değiştirip, çevremizde ki yakın tehlikeleri gözlerden kaçırmak istiyorlar. Sağduyu ve soğukkanlılık önemli. Ben inanıyorum ki muhalefet te gelse, Erdoğan da gelse hiçbirisi vatandaşını felaketlerde yalnız bırakmaz, bırakmıyor da! Yollar bile patlamış, ülke değil yedi metre kıta kayması var, çar etrafımız ABD-Yunan-YPG, Esad....tarafımızdan çevreli iyi bir güvenlik değerlendirmesi yapmadan ben de olsam vatan sathı güvenliğini öne alırım. Buna rağmen geciken bir şey de yok. Koca Almanya su altında kaldı 1400 kişisi kayboldu, çoğu Alman arkadaşım sel felaketini ben sorunca benden öğrendi. Son depremlerde Ne Van da, ne Elazığ'da, ne sel felaketlerinde felaketzedelerimiz aç açıkta bırakılmadı, hepsi yepyeni evlerine sahip oldular. Ölenlerimize elbette ağlıyoruz hatıraları yüreğimizi acıtıyor, Allah rahmet eylesin, ölüm, ecel illa bir şekilde habersiz geliyor. Ama hayat devam ediyor; her il sivil toplum kuruluşları valilikleri koordinasyonunda ''Yerinde Arama Kurtarma Ekipleri'' organize etsinler. Deprem anında, sel de veya yangında canını kurtaran ekip üyelerinin bir araya gelerek yerinde müdahale güçlerimiz artsın, şimdi deprem zedelerimize yardımları en az bir yıl kesmeyelim ki Devletimizin eli ayağı dolanmasın, suçluları, malzemeden çalanları, işini hileli yapanı, hileli mal kullananı, görevini ihmal edeni yargılasın toplum vicdanı rahatlasın yürekler soğusun. Lütfen yaraları kanırtan, kanatan karamat söylemlerden uzak duralım. Münferit olaylar bizi dağıtmasın, tam niyetlerini bilemiyoruz ama çar etrafımız çevrili!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23