• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ilimize de şehir hastanesi yapılacak

Yeniakit Publisher
2017-09-21 07:25:00 -
O ilimize de şehir hastanesi yapılacak

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu: Kütahya'da yapılması planlanan şehir hastanemiz için çalışmalara başlandı dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya'da yapılması planlanan şehir hastanesi için şantiye kurulduğunu ve çalışmalara başlandığını söyledi.

Hastanenin yapılacağı alanda inceleme yapan Kavuncu, burada yaptığı açıklamada, çalışmaları yerinde incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek için inşaat alanında kent protokolü ile birlikte bir gezi düzenlediklerini belirtti.

Kütahya Şehir Hastanesinin kentte çokça konuşulduğunu ifade eden Kavuncu, şunları söyledi:

"Şehir hastanesi, Kütahya'da belki de en çok polemiği yapılan, istemememize rağmen siyasi malzeme olarak önümüze çıkan bir konu oldu. Burada öncelikle halkımızın hastane yapımının gecikmesi konusunu sorgulaması ve eleştirmelerini canı gönülden normal kabul ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Halkımızın bu noktada büyük çoğunluğunun bize göstermiş olduğu güven ve teveccüh nedeniyle bir kez daha teşekkür ederim. Ne yazık ki toplumda, bunu da farklı yönlere çekmek isteyen ve bence çok da fazla olmayan bir grubun özellikle sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu bir algı sistemi ile birlikte maalesef hak etmediğimiz pek çok noktayla karşı karşıya kaldık. Hastanenin yapılmayacağı, bütçesinin olmadığı, yatırımın başka şehre kaydırıldığını iddia edenler oldu. Doğrusu geçmişe çok da dönmek istemiyorum. 'Biz sadece yapılanla, icraatla, ürünle ortaya çıkmaktır' diye söylemiştik. Kütahya'da yapılması planlanan şehir hastanemiz için şantiye kuruldu, çalışmalara başlandı. İnşallah en kısa sürede temeli de atacağız."

- "Şehir hastaneleri Türkiye'de sayılı projelerden"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Projeden dolayı öngörülemeyen gecikmelerin de yaşandığını ifade eden Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu da belirtmek gerekir ki gecikmede bazı öngörülemeyen nedenler var. Bunlardan bir tanesi Kütahya Şehir Hastanesi Projesidir. Eğer biz klasik bir hastane yapıyor olsaydık şu anda belki hastanemiz epey bir yol almış olacaktı. Şehir hastaneleri Türkiye'de sayılı projelerden. Kütahya'nın bu proje arasında yer almasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Şehir hastanelerinin Türkiye'de genel bir gecikmeye neden olduğunu daha önce açıklamıştım. Bunun yasal nedenleri, düzenlemeleri vardı. Bu gecikmeye biz de takıldık ama biz her kademede gerek bürokrasinin gerek firmanın işlerini kolaylaştırarak dört bir elle sarıldık."

Hastane inşaatı hakkında bilgiler veren proje müdürü Çetin Güven de 2019 yılı sonu itibarıyla çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İnceleme gezisine, Kavuncu'nun yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı, Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, İl Sağlık Müdürü Ahmet Emrah Çamköy, İl Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri ile daire müdürleri katıldı.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23