Nikaragua’da 6.1 depremin ardından dün de 6.6 büyüklüğünde yeni deprem meydana geldi. Halkın panik içinde sokaklara fırlamasına sebeb olan depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz açıklamada bulunulmadı.
MANAGUA - Nikaragua, önceki sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından 6,6 büyüklüğündeki yeni bir depremle sarsıldı.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, TSİ 23.29’da yerin 138,6 kilometre altında meydana gelen yeni depremin merkez üssünün Nikaragua’nın Granada kentinin 24 kilometre güneyi olduğunu duyurdu.
HALK PANİK İÇİNDE SOKAKLARA ÇIKTI
Halkın panik içinde sokaklara fırlamasına sebeb olan depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz açıklamada bulunulmadı.
Hükümet yetkilileri, 6,1 büyüklüğündeki sarsıntıda 1 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını bildirmişti. Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, depremden sonra meydana gelen çok sayıda artçı şokun halk için hayati tehlike oluşturması sebebiyle ülkede kırmızı alarm durumuna geçildiğini belirtmişti.