• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nijerya'da Boko Haram elebaşlarından 3'ü öldürüldü

Yeniakit Publisher
2020-02-20 16:03:00 -
Nijerya'da Boko Haram elebaşlarından 3'ü öldürüldü

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram'ın elebaşlarından 3'ünün etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Adını vermek istemeyen ordu yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun, Borno eyaletine bağlı Kirta ve Wulga'daki Boko Haram kampına hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Yetkili, operasyonda örgüt elebaşlarından olduğu belirtilen Ebubekir Dangumal, Amir Malik ve Malam Muhammed'in etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında, en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

Canlari cehenneme, hepsi Amerikan siyonist usagi!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23