• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

New York Times, Ukrayna'da Rus ordusuna karşı kullanılan Bayraktar TB2'ye dikkat çekti!

Yeniakit Publisher
2022-03-07 23:39:00 - 2022-03-08 08:33:40
New York Times, Ukrayna'da Rus ordusuna karşı kullanılan Bayraktar TB2'ye dikkat çekti!

ABD'nin New York Times gazetesi, ABD ve NATO'nun Ukrayna'ya kısa süre içerisinde 17 binden fazla tanksavar sevkiyatı yaptığını bildirirken Bayraktar TB2'nin Ukrayna'daki rolüne de dikkat çekti.

ABD'nin New York Times gazetesi, ABD ve NATO'nun Ukrayna'ya 6 günde, Javelin füzeleri dahil 17 binden fazla tanksavar sevkiyatı yaptığını bildirdi. Öte yandan haberde Ukrayna'da Rus saldırılarına karşı kullanılan Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına değinildi.

Gazetenin haberinde, söz konusu silahların Romanya ve Polonya sınırından başta Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere, ülkedeki diğer büyük şehirlere kara yoluyla intikal ettirildiği belirtildi.

Silah yardımı 6 günde sürdü

Rus kuvvetlerinin, ülkenin diğer bölgeleriyle meşgul olmalarından dolayı mühimmat sevkiyatını hedef alamadığı kaydedilen haberde, söz konusu silah yardımının 6 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Haberde, silah yardımlarının yanı sıra, "siber misyon ekipleri" olarak bilinen ABD Siber Komutanlığına bağlı Doğu Avrupa'daki gizli üslerdeki güçlerin de Rusya'nın dijital saldırılarına ve iletişimine müdahale etme çabası içinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu siber ekiplerinin ve istihbarat yetkililerinin, Rus askeri birimlerinin elektronik uydu fotoğraflarını yakalamaya çalıştığı, onları nasıl toplandıklarına dair ipuçlarından arındırarak bir veya iki saat içinde Ukrayna askeri birimlerine iletmek için yarıştığı kaydedildi.

Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına değinildi

Haberde ayrıca, Rus askeri konvoyuna karşı Ukrayna ordusunun Türkiye yapımı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını da başarılı şekilde kullandığına değinilerek, bütün bunların Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyişini etkili şekilde yavaşlattığına dikkat çekildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, 4 Mart'ta basına verdiği kapalı brifingde, 26 Şubat'ta Ukrayna'ya sağlanmasına onay verilen, aralarında Javelin füzelerinin de bulunduğu 350 milyon dolarlık güvenlik yardım paketinin 240 milyon dolarlık kısmının Ukrayna'ya sokulduğunu ve teslim edildiğini açıklamıştı.

Üst düzey yetkili, yardım eden ülkeler ve verdikleri silahlarla ilgili detay paylaşmamıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

günlük 700 milyondolarlik dogalgaz gelirini rüya birakmakistermi

pkk seviciler batiabd

Ada

ABD versin en iyisi inlarda ABD Rusya tiyatrosu kurban ukranya
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23