• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ne kaptan vardı ne de mürettebat

Yeniakit Publisher
2015-01-01 08:11:00 - 2014-12-31 21:52:03
Ne kaptan vardı ne de mürettebat

Eğer rüzgar olmasaydı feribotta bulunan herkesin ölebileceğini vurgulayan yolculardan Tuna Saygılı, “Orada kurtarma botları vardı. Bunlarla oradaki 400 kişi rahat kurtarılırdı ama hiçbiri açılmadı, hepsi yandı. Ne kaptan vardı, ne mürettebat” dedi.

Selanik üzerinden İstanbul’a gelen yolculardan Tuna Saygılı, “Orada kurtarma botları vardı. Bunlarla oradaki 400 kişi rahat kurtarılırdı ama hiçbiri açılmadı, hepsi yandı. Ne kaptan vardı, ne mürettebat” dedi. Saygılı, bazen umutlarını kaybettiklerini anlatarak, “Rüzgar dumanı başka yöne götürünce boğulmamak için dumansız alana kaçtık. Eğer rüzgar olmasaydı hepimiz o dumandan zehirlenip ölmüştük” diye konuştu.

BİR GEMİ ÖLÜME TERKETMİŞ

Kurtarma operasyonunun 10 saat sonra başladığını dile getiren Saygılı, yangından 2 saat sonra bir geminin geldiğini ve kendilerine yardım edemeden ayrıldığını bildirdi.  Selanik’ten uçakla İstanbul’a gelen yolcuların isimleri şöyle: “Nesrin Baskın, Saadet Bayhan, Seval Yıldırım, Tuna Saygılı, Makbule Saygılı, Fatma Kılıç, Sabahattin Tosun, Oya Zorlu, George Tim.”

ISINMAK İÇİN LASTİK YAKMIŞLAR

Alman basınında yer alan haberler, yanan feribotla ilgili şüpheleri de artırdı. Havise Savaş isimli biri Türk 13 kişinin hayatını kaybettiği “Norman Atlantic” gemisindeki yangına kaçak göçmenlerin neden olduğu iddia edildi. İtalyan yetkililere dayandırılan haberde kaçak göçmenlerin, ısınmak için gemide ateş yaktıkları ve yangının bu nedenle çıktığı belirtildi. Göçmenlerin zeytin yağıyla lastik tutuşturdukları kaydedildi.

YANAN FERİBOTTA 36 SAAT GEÇİRDİLER

Brindisi Limanı’na gelen San Giorgio adlı İtalyan askeri gemisinden inen Türk vatandaşları, özellikle gemideki şartlardan ve kurtarma çalışmaları sırasında yardım alamadıklarından yakındı. Bazı Türk vatandaşları, “36 saat yanan feribotta beklettiler. Ne su verdiler, ne de yardım ettiler. Böyle kötü bir organizasyon, böyle düzensiz bir gemi olamaz” ifadesini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23