• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nakdi destek yardımı ne zaman yatar? | Ücretsiz izin maaşı bu hafta yatar mı?

Yeniakit Publisher
2020-07-07 12:37:00 -
Nakdi destek yardımı ne zaman yatar? | Ücretsiz izin maaşı bu hafta yatar mı?

Ücretsiz izin maaşı hangi gün ödenecek? Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için çalışanlara ve işverenlere destek ödemeleri yapılıyor. Pandemi sürecinde ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara her ay nakdi destek ödemesi yapılıyor. Üç aylık nakdi destek yardımı son açıklamaya göre 4 aya çıkarıldı. Mayıs ve haziran aylarında nakdi destek maaşını alanlar "Ücretsiz izin maaşı temmuz ayının kaçında yatacak?" , "Temmuz ayı nakdi destek maaşı" , "Nakdi destek parası hangi gün yatar?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

Çin’de başlayan koronavirüs salgını kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Salgın sebebiyle dünyanın dört bir yanından her gün binlerce ölüm haberi geliyor. Salgın sebebiyle sağlık sistemlerinin yanı sıra ülke ekonomileri ve eğitim sistemleri olumsuz etkilendi. Ülkemizde ilk vaka mart ayında görüldü. Vakanın tespitinin ardından vatandaşların ekonomik güçlükler yaşamaması için Ekonomi Kalkanı paketi devreye sokuldu. İhtiyaç sahibi ailelere maddi yardım yapıldı. İşverenler ve çalışanların da süreçten olumsuz etkilenmemesi için pek çok adım atıldı. Bu sebeple ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara nakdi destek yardımı ödemesi başladı. Vatandaşlar ücretsiz izin maaşının ayın kaçında yatacağını merak ediyor.

Nakdi destek yardımı ne zaman yatar? | Ücretsiz izin maaşı bu hafta yatar mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt nakdi destek maaşlarının ne zaman ödeneceğine yönelik bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, “Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemeleri, 8-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak" dedi.

Ücretsiz izin maaşı İŞKUR hesaplarında ıban numaraları bulunan kişilerin hesaplarına yatırılıyor. İŞKUR’a ıban numarası kayıtlı olmayanların ise maaşları PTT’ye gönderiliyor. Vatandaşlar maaşlarını PTT şubelerinden çekebiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23