• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müze gibi iş yerinde tarihe yolculuk

Yeniakit Publisher
2020-06-10 13:00:06 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Müze gibi iş yerinde tarihe yolculuk

Yozgat’ta emlak işiyle uğraşan ve iş yeri adeta müzeyi andıran 71 yaşındaki Mehmet Saygı’nın, dükkanında sergilediği eski eşyalar, vatandaşları tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Yozgat’ta emlak işiyle uğraşan ve iş yeri adeta müzeyi andıran 71 yaşındaki Mehmet Saygı’nın, dükkanında sergilediği eski eşyalar, vatandaşları tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Yozgat’ta müzeyi andıran iş yerinde emlak işiyle uğraşan Mehmet Saygı’nın, kültürüne sahip çıkmak ve koruma adına biriktirdiği 100 yılı aşkın antika eşyaları, neredeyse iş yerine sığmaz hale geldi. Eski savaş aletlerinden radyoya taş plaklara, para, pul ve tespih koleksiyonlarına, heybe, halı, kilim, dergi, kitap, gazete, para, pul, ütü ve tepsi gibi birçok antika eser bulunuyor.

Bu eserlerin arasında ise Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu krempet kutusu da dikkat çekiyor.

Mehmet Saygı ayrıca 27 yıldır günlük Yozgat’ın yerel gazetelerini de arşivliyor. Mehmet Saygı’nın iş yerinde yaklaşık 6 bin obje bulunuyor.

İlkokuldan itibaren antika eşya toplamaya merakı olduğunu söyleyen Mehmet Saygı, “Ben küçüklüğümden beri bu işlere merak saldığım için burada 5-6 bine yakın objelerim var. Kitaplarım, paralarım, bakır eşyalarım var. Yozgat’a çıkan yerel gazeteleri 30 yıldır biriktirdim ve ciltledim. Ufak tefek bütün her şeyi sayarsam 10 bine yakın objem çıkar. Bunları kendi adıma yaptıracağım bir müzede sergilemek istiyordum ancak ekonomik nedenlerle iş yerimde muhafaza edebiliyorum. Bu ilkokuldan beri benim merakım, en az 70 yıllık ürünler var. Rabbim ömür verdikçe bunları toplamaya devam edeceğim. Bu iş insanın içinden gelmesi lazım yoksa uğraşması çok zor” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23