İsminin aksine büyük bir keyifle yenen ağlayan tarifi yazımızda...
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao(25gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
1 paket hazır çikolata sosu
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sütü, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
Dikdörtgen borcamda yaklaşık 30 dk 160 derecede keki pişirin.
Kek pişince 1,5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün.
Krem şantiyi sütle çırpın.
Çikolata sosunuda paketteki tarife göre hazırlayın.
Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra çikolata sosunuda krem şantinin üstüne yayın.
Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun…
PÜF NOKTALARI
Kekinizde kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.
Kremşantiyi kekin üzerine sürerken kekinizin soğuk olması gerekmektedir.
Çikolata sosunuz iyice soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökmelisiniz. Aksi halde krem şantiniz eriyecek ve hoş bir görüntü olmayacaktır.
Pastanızı servis etmeden önce buzdolabında dinlendirmeniz pastanızı daha lezzetli hale getirecektir.