• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman ülkeler, İsrail’e karşılık vermek için daha neyi bekliyor?

Yeniakit Publisher
2021-05-14 09:01:00 -
Müslüman ülkeler, İsrail’e karşılık vermek için daha neyi bekliyor?

Filistinli mazlumlara karşı günlerdir süren İsrail zulmü bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde teravih namazı sırasında Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’da, Harem-i Şerif’e saldırıp yüzlerce Müslüman’ın yaralanmasına sebep olan Siyonistler şimdi de camileri hedef almaya başladı.

Oğuzhan Gültekin

Filistin halkının namaz kıldığı sırada fanatik Yahudiler gerçek mermilerle birçok camiye saldırdı. Filistinliler, Siyonistler tarafından yapılan saldırıların engellenmesi için cami minarelerinden yapılan anonslarla tüm dünyayı desteğe çağırdı.

Müslümanlar artık aklını başına almalı

Mescid-i Aksa’dan sonra camilere yapılan saldırılar karşısında Müslüman aleminin sessizliğine sitem eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ile AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İslam dünyasının artık aklını başına alması gerektiğini söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “Bu tablo İslam aleminin bayramını burnundan getirmiştir. Siyonist güçler yüzyıllardır yapmak istediklerini artık eyleme dökmüş durumdalar. ABD’den, İngiltere’den aldıkları destek onları fazlasıyla şımartmaya yetti. Ancak burada önemli olan Müslüman ülkelerin hala yapılan zulümlere ses çıkarmıyor olmasıdır. Müslüman ülkelerin bu soykırıma ses çıkarması için, İsrail’e haddinin bildirilmesi için daha kaç insanın orada şehit olması gerekiyor? Kaç camiye saldırılması gerekiyor. Bütün Müslümanlar ülkelerinin tek yürek, tek bilek olarak birleşmesi çağrısı yaparken, liderleri hâlâ bu konu hakkında adım atmıyor. İslam dünyası artık aklını başına toplamalı. Orada yaşanan bu zulüm ilerde bütün Müslüman aleminde yaşanacaktır. Bu sessizlik dolaylı yoldan İsrail’e destek vermektir. Türkiye bir şeyler yapmaya çalışıyor, Cumhurbaşkanımız bu konuda fazlasıyla mesai harcıyor ancak dünyadan karşılık alamıyoruz. Dünyadan çıt yok” tepkisini gösterdi.

İsrail’in kendine yakışan barbarlığı yaptığını vurgulayan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise, “Kutsal mabetlere saldırıları hiçbir vicdan kabul etmez. Bölgede huzurun sağlanması için gereğinin yapılması için Cumhurbaşkanımız dünya üzerindeki bütün devletlerle görüştü neredeyse. Ancak kimse bu konu hakkında bir adım atmak istemiyor. Kimse olmasa bile Türkiye var. Geçmişte Filistin’i nasıl koruduk ise, bugün de koruruz” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

saffet

Dünya Hitler gibi katliam yapanlara neden dur diyemiyor

gedikli

İSLAM ORDUSU VE MÜSLÜMAN MİLLETLER TOPLULUĞU KURULMALIDIR. ORTADOĞU ÜLKELERİNDEKİ HER SALDIRI VEYA İÇ KARIŞIKLIKLARDA GÖREV ALMALIDIR. KUTSAL DEĞERLERİMİZ VE TOPRAK TECAVÜZLERİMİZE YAPILAN SALDIRILAR BU ORTAK GÜÇLE ENGELLENMELİDİR. NE YAZIKKI İSLAM ÜLKELERİNİN ORTAK PARASI DOLAR, ORTAK ZİHNİYETİ BATILAŞMA, ORTAK KORKUSU İKTİDARDAN MAHRUM KALMAK OLUNCA ORTAK KADERİMİZDE TARİHDE SAVAŞ VE ZULUMLERLE BOĞUŞMAK OLUYOR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23