• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mursi'ye yapılan darbeyi savunmuştu! Şimdi kayyıma tepki gösteriyor

Yeniakit Publisher
2019-08-22 10:49:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Mursi'ye yapılan darbeyi savunmuştu! Şimdi kayyıma tepki gösteriyor

CHP Parti Meclisi Gaye Usluer'in 6 sene arayla yaptığı iki farklı paylaşım gündem oldu. Usluer'in Mursi'ye yapılan darbeyi savunmasının ardından HDP'li belediyelere kayyım atanmasını 'demokrasi ayıbı' olarak yorumlaması büyük tepki çekti.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, kayyım atamaları hakkında gösterdiği demokrasi hassasiyetiyle Mursi'ye yapılan darbe hakkındaki paylaşımları arasındaki çelişki ile dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi 25. ve 26. dönem Eskişehir milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olan Prof Dr. Gaye Usluer,bugün sabah ki İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Diyarbakır Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri'ne atanan kayyımlar hakkında kişisel sosyal medya hesabından, karara yönelik tepkisini içeren bir mesaj paylaştı.

Paylaşımında demokrasi, sandık ve halkın iradesine vurgu yapan Usluer, meseleyi ''seçmen iradesinin gaspı'' olarak nitelendirdi.

Tutarsız ifadeler

Fakat Mısır'da ilk Demokratik seçim sonucu halkın özgür iradesiyle iktidara gelen ve ardından, Temmuz 2013 yılında antidemokratik darbe ile koltuğundan indirililen Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan antidemokratik darbe hakkındaki paylaşımında, sandığı ve halk iradesini küçümseyen bir ifade biçimi kullanmak da herhangi bir sorun görmedi.

Sandık ve halk iradesi konusunda 6 sene arayla yaptığı 2 paylaşım arasındaki çelişki, milletvekili Usluer'in demokrasiye karşı bakış açısındaki tutarsızlığın sorgulamanmasına neden oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Küfür tek millettir. Demokrasi bir dindir.

Omer

Tipik CHP zihniyeti şaşırmamak lazım bunların demokrasi insan hakları hukuk hep hikaye samimi değiller batı ile aynı dili kullanıyorlar kayyuma karşı çıkmaları da öyle
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23