• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mimoza salatası nasıl yapılır? Mimoza salatası malzemeleri ve tarifi

Mimoza salatası nasıl yapılır? Mimoza salatası malzemeleri her evde bulunan ve tarifi oldukça basit olan, enfes bir salata. Görüntüsüyle mest eden mimoza salatasının tadı da bir o kadar güzel. Peki ama bu salata nasıl yapılır? İşte mimoza salatası tarifi...

Yeniakit Publisher
2020-02-23 13:36:00 -
Mimoza salatası nasıl yapılır? Mimoza salatası malzemeleri ve tarifi

Mimoza salatası nasıl yapılır? Mimoza salatası malzemeleri her evde bulunan ve tarifi oldukça basit olan, enfes bir salata. Görüntüsüyle mest eden mimoza salatasının tadı da bir o kadar güzel. Peki ama bu salata nasıl yapılır? İşte mimoza salatası tarifi...

Görüntüsüyle merak uyandıran mimoza salatasını sizler için, en ince ayrıntılarına kadar derleyip, hazırladık. İşte o enfes tarif...

Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 4 adet yumurta
  • 3 adet havuç
  • 400 gram süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 200 gram ton balığı (haşlanmış tavuk)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Öncelikle patatesleri ve havuçları yumuşayana, yumurtaları da rafadan olana kadar haşlayın. 

Soğuyan sebzeleri rendeleyin ve yumurtayı sarısından ayırın.

Havuçları ton balığı ile birlikte güzelce karıştırın.

Derin kabın içerisine süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, mayonez ve zeytinyağını alıp karıştırın.

İşlemin sonunda bir kapta rendelenmiş patatesler, bir kapta rendelenmiş havuç ve ton balığı, bir kapta süzme yoğurtlu karışım, bir kapta da yumurta beyazı olacak.

Derin şeffaf bir kase ya da kek kalıbı içerisinde birleştirmesini yapabilirsiniz. Öncelikle patateslerin bir kısmını hafifçe tabana bastırarak yayın. Ardından üzerine süzme yoğurtlu karışımdan bir miktar ilave edin ve yayın. Üzerine rendelenmiş havuçlu ton balıklı karışımı da bir kat olacak şekilde yayın. Onun da üzerine yeniden süzme yoğurtlu katı geçin.

En son ince bir tabaka halinde patatesle kaplayın. Kalan süzme yoğurtlu karışımı da ince bir katman şeklinde yayın. En üste, yumurta beyazlarının rendesini serpiştirin. Onun da üzerine kaşar peynirli bir kat daha yapın. Son olarak da en üst kısmına elinizdeki yumurta sarılarını rendeleyerek gezdirin ve üzerini kaplayın.

Dolapta 2 saat bekletin ve servis yapın.

{relation id:1066814 slug:'sac-dokulmesi-ne-kadar-normal'}

{relation id:1065248 slug:'vejeteryan-cesitleri-nelerdir'}

 

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı