• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mimar Ece Gürel'i bulan gönüllü o anları anlattı! İlk bulduğumuzda...

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

2 Mart’ta Belgrad Ormanı’na gittiği ve bir daha haber alınamayan mimar Ece Gürel, dün gece saatlerinde sağ olarak bulundu. Ece Gürel’i bulan arama kurtarma gönüllüsü, o anları anlatarak, arama çalışmalarının nasıl ilerlediğini ve Ece’nin sağ salim bulunmasının şaşkınlık verici detaylarını paylaştı.

Belgrad Ormanı'nda Pazar gününden bu yana kayıp olan Ece Gürel, Mahalle Afet Gönülleri-Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) ekipleri tarafından hafif yaralı olarak bulundu. Vücudu tamamen soğuyan Gürel, termal battaniye ve montlarla ısıtıldıktan 6 dakika sonra tepki vermeye başladı. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Gürel'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"DUDAKLARI TİTRİYORDU"

Arama çalışmalarına katılan MAG-AME gönüllüsü Turan Altun, Gürel’i buldukları anı şöyle anlattı:

"İlk bulduğumuzda dudakları titriyordu, gözleri açıktı. Ancak 72 saat dolduğu için vücudu tamamen buz kesmişti. Termal battaniyeyi üzerine serdik, montlarımızı verdik. Vücudu ısındıktan 6 dakika sonra ses vermeye ve bağırmaya başladı. Bu, sinir sisteminin hâlâ çalıştığını gösteriyordu ve bizi çok mutlu etti. Normal yola kadar 2 kilometre taşıdık."

Altun, ekibin sistemli bir şekilde çalıştığını belirterek, "Doğru şekilde nasıl arama yapılması gerekiyorsa o şekilde hareket ettik. Yanımda ekip arkadaşım vardı ve Ece'yi bulduğumuz anda ‘bulundu’ diye bağırdım" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Mimar olmuş ama MAMUR olamamış.İnsan,kocasıyla tartışabilir.İkinci gün barışırsın.Kadın kişi olarak Belgart ormanlarında ne işin var.Başına herşey gelebilirdi.Kusura bakma,size okumuş cahil diyorum.Bir daha böyle şeylere tevesül etme;kocana,evine bağlı ol.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23