• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli teknoloji için milli seferberlik

Yeniakit Publisher
2019-05-26 11:54:00 -
Milli teknoloji için milli seferberlik

7’nci GİV girişimcilik ödül töreninde konuşan BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "Milli ve özgün, etik ve ahlaki bir gelişim göstererek, milli teknolojimizi geliştirmek için toplumsal seferberlik başlatmalı." dedi.

BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Milli ve özgün, etik ve ahlaki bir gelişim göstererek, milli teknolojimizi geliştirmek için toplumsal seferberlik başlatmalı, 7’den 70’e kültürel ve paradigma dönüşümüne ihtiyacımız var” dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından önceki gün gerçekleştirilen 7’nci GİV girişimcilik ödül töreninde konuşan T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, gençlere ve girişimcilere önemli mesajlar verdi. İslam dünyasında matematik, teknoloji algoritmalarının temelini Müslüman âlimlerin attığını hatırlatan Bayraktar, havacılık tarihinde önemli yer tutan Nuri Demirağ’ın, Vecihi Hürkuş’un çalışmaları yok edilmeseydi, bugün çok farklı bir noktada olunacağına dikkati çekti ve şu mesajları verdi: Vecihi Hürkuş’tan o dönem dünyada hiç kimseden istenmeyen sertifikalar istiyorlar. Türkiye, eğer bu çalışmalar günümüze kadar uzatılacak olsaydı dünyadaki ilk 3 uzay gücünden biri olabilecekken, maalesef bu alanda geri kalmış oluyor”.

Şimdi ihraç ediyoruz

Terörle mücadelede insansız hava araçları etkili şekilde kullanılıyor ve bu araçlar çok gelişmiş ülkelere ihraç ediliyor. Eskiden havacılıkta satın alınan teknolojileri şimdi çok gelişmiş ülkelere ihraç ediyoruz. Kendi sınıfında 12 metre genişliğinde dünyanın en iyi insansız hava aracını yaptık. Zeytindalı Harekatı’nda silahlı insansız hava araçları kullanıldı. Daha öncesinde insansız hava araçları kullanılıyordu. Roketsan’ın bu araçlara uygun akıllı mühimmatı yapmasıyla beraber bu teknolojiye geçmiş olduk. Özellikle zorlu meteorolojik şartların olduğu Afrin operasyonunda aktif şekilde görev aldı. Ülkemiz insansız hava araçları alanında en gelişmiş teknolojiye sahip dünyanın sayılı ülkesi haline geldi. Bu kapsamda millileşme ve bağımsızlaşmanın büyük önem taşıyor. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda milli teknoloji ve savunma sanayimizi geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

“Düşün, çalış, giriş; bence yaparsın”

Bu yıl “Düşün, Çalış, Giriş Bence Yaparsın” temasıyla 7. GİV Girişimcilik ödülleri programını düzenleyen Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, “Girişimcilik Ödülleri etkinliğimiz ile ülkemiz adına hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz ‘girişimciliğin’ gelişmesi ve gençler arasında yayılması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

‘Akıncı İHA gün sayıyor’

Bayraktar, Türkiye’nin artık İHA ihracatında önemli bir konuma geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde Bayraktar TB2’lerden 80 adet var ve şu anda da 12 adet yurtdışında görev yapıyor. Türkiye sadece kendinden geri ülkelere değil, bu alanda artık kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İHA ihracatı yapar hale geldi. Bu tekstil ürünü veya tarım ürünü değil, Türkiye’nin yaptığı yüksek teknolojili bir iş. Kendi askerinin kullandığı, kendi mühendisinin geliştirdiği ve kendi markası olan bir iş. Diğer taraftan Akıncı gün sayıyor. Biz yaklaşık 2-2,5 senedir buna çalışıyoruz. Bu, dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiği, 5,5 tonluk ve çok da stratejik görevler yapabilen bir uçak. Türkiye artık bu akıllı mühimmatları da tümüyle yapar hale geldi. Akıncı da birkaç aya ilk uçuşunu gerçekleştirecek.” Konuşmasının ardından Bayraktar’a GİV Başkanı Mehmet Koç tarafından tablo hediye edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23