• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP’de ipler kopuyor

Yeniakit Publisher
2016-02-06 06:44:00 -
MHP’de ipler kopuyor

Olağanüstü kongre talebiyle delegelerden toplanan imzaları noter eşliğinde MHP Genel Merkezi’ne ileten parti içi muhalefet, 15 gün içerisinde yanıt alamayınca mahkemeye başvuruyor.

YENİ AKİT / ANKARA

MHP ŞİMDİ KARIŞACAK

1 Kasım seçimlerindeki başarısızlığın faturasını Genel Başkan Bahçeli’ye kesen MHP’li muhalifler olağanüstü kurultayın toplanması talebiyle topladıkları 543 imzayı 15 gün önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmişti. MHP Genel Merkezi’nin başvuruyu 15 günlük yasal sürede değerlendirilmemesiyle parti içi muhalefet dava açma kararı aldı. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatları bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı ve başvuru dilekçelerini hazırlayarak, bugün Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açılmasını kararlaştırdı. Bu süre sonunda genel merkezden herhangi bir yanıt alamayan muhalifler, “istemedikleri halde, mahkemeye gitmekten başka çareleri olmadığı” gerekçesiyle avukatlarına yetki verdi.

PARTİ TÜZÜĞÜ SİL BAŞTAN

MHP Tüzüğü, olağanüstü kongrelerde genel başkan seçimine izin vermiyor. Muhalifler, olağanüstü kongreyi toplayarak, hem tüzük değişikliği hem de genel başkan seçimi yapmak istiyor. Muhalifler, genel merkezin, “kaybedeceklerini bildikleri için işi yokuşa sürdüğünü ve 9 Ekim 2016’da başlayacak ilçe kongrelerine kadar kendilerini oyalayarak olağanüstü kongre talebini boşa çıkarmayı hedeflediğini” iddia ediyor.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23