• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mevsim geçişlerinde cilt problemlerinden kendinizi koruyun

Yeniakit Publisher
2018-05-13 22:23:00 -
Mevsim geçişlerinde cilt problemlerinden kendinizi koruyun

"Bahar aylarında yaşanan mevsim geçişlerinde vücut ani tepkiler verdiğinden dolayı cildin zarar görmesi ihtimali artmaktadır" diyen Dr. Fulya Tezel, "Bu zararlardan kurtulmak için ise mevsim geçişlerinde cildinize yapacağınız dermatolojik dokunuş yardımıyla kendinizi korumanız gerekmektedir" dedi.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE CİLT PROBLEMLERİNİ AZALTMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Dr. Fulya Tezel, mevsim geçişlerinde cilt problemlerine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, “Mevsim geçişlerinde cildimiz stabil havaya oranla dengesizlikler olacağından zarar görmeye müsait bir yapıya bürünmektedir. İnsan cildi soğuk havalarda; uyum sağlamak adına kan dolaşımını azaltmakta, sıcak havalarda ise kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Ancak bahar aylarında yaşanan mevsim geçişlerinde vücut ani tepkiler verdiğinden ötürü cildin zarar görmesi ihtimali artmaktadır. Bu zararlardan kurtulmak için ise mevsim geçişlerinde cildinize yapacağınız dermatolojik dokunuş yardımıyla kendinizi korumanız gerekmektedir. Dermatolojik uygulamalar bilindiği üzere estetik operasyonlardan farklı olarak, cildin doğal yapısını korurken sağlık bir yaşlanma sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Dolayısıyla cildinizi özellikle mevsim geçişlerinde ufak dermatolojik dokunuşlar yardımıyla kendinizi korumanız pek de zor olmayacaktır” diye konuştu.

SICAK VE SOĞUK HAVA DEĞİŞİMİ CİLDİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bahar aylarındaki sıcakla soğuğun oluşturduğu keskin dengesizliklerin ise vücuda zarar verme konusunda oldukça etkisinin hissedilecek bir duruma dönüştüğünü ifade eden Dr. Tezel, “Özellikle Ankara’da veya Ankara gibi bir karasal iklimin hakim olduğu bir şehirde yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok durum ortaya çıkmaktadır. Bu dengesiz hava geçişlerinde kaçmak mümkün olmadığı için yapabileceğiniz tek şey ise dermatolojik dokunuşlardan ibarettir. Özellikle kış aylarında yaşanan soğuktan dolayı kapalı ortamlarınızı nemlendirmeniz gerekmektedir. Klima veya kalorifer gibi ısıtıcılar ile ısıtılan kapalı alanlarda nem azalacağından cildin kuruması ve çatlamasına sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçmek için ise ortamlarda nemlendirici kullanılabilir veya bir kap içinde odaya su yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra kuruma hissettiğiniz anda nemlendirici krem kullanmak size faydalı olacaktır. Soğuk havalarda dışarı çıkacaksanız mutlaka açık bölgelerinize nemlendirici uygulaması yapıp çıkmalısınız. Ek olarak yağlı bir cilde sahipseniz özellikle uyku öncesinde nemlendirici kullanmanız faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

DOĞRU BESLENMEK CİLDE PARLAKLIK VERİR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca doğru beslenmek de cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayacağından cilde parlaklık ve sağlıklı bir duruş kazandıracağını kaydeden Dr. Tezel, “Yüzünüzü sabahları önce sıcak ardından soğuk suyla yıkayarak yüzde şok etkisi oluşturabilirsiniz. Bu sayede yağ ve ter bezleri hareketlenecek ve cildinizin yumuşamasını sağlayacaktır. Özellikle kış aylarında duş süresini kısa tutmanız gerekecektir. Uzun duş süreleri cildin yağ oranını azaltacağından cildinizin kurumasına sebep olabilir. Duş sonrası ise nemlendirici kullanımı uygun olabilmektedir. Kurumanın en çok görüldüğü bölge olan dudaklarda ise balm adı verilen ürünleri kullanmanız dudak kuruluğunu engellemeye yardımcı olacaktır. Buna ek olarak ise asla kuruyan dudaklarınızı tükürük ile nemlendirmeye çalışmayınız. Soğuk havaların ciltte oluşturduğu olumsuz etkiyi önlemek amacıyla peeling işlemi yapabilir ya da anti aging etkili nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kuruluğu kapatmak için ise asla fondöten kullanmamalısınız” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23