• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Metiner, ‘Davutoğlu iddiasında haklıymış!’ Bülent Arınç da ‘Yüce Divan'a gidilmeli’ mi diyordu?

Yeniakit Publisher
2020-01-13 17:25:00 - 2020-01-13 17:47:37
Metiner, ‘Davutoğlu iddiasında haklıymış!’ Bülent Arınç da ‘Yüce Divan'a gidilmeli’ mi diyordu?

Yeniakit.com.tr’nin 17/25 Aralık sürecine ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na “Yüce Divan’a gidilmeli” şeklindeki skandal iddia karşısında 168 saattir suskunluğunu koruyan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, tepki göstermeye devam ediyor. Davutoğlu’na seslenen Metiner, “O dönemde Hükümette yardımcınız ve sözcünüz olan Arınç’ın “Yüce Divan” konusundaki tavrı neydi? O da “Yüce Divan’a gidilmeli!” diyenlerden biri miydi, yoksa başı çekenlerden miydi?” diye sordu.

 

Mehmet Özmen  yeniakit.com.tr

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün “Yüce Divan’a gidilmeli” dediği yönündeki iddiasına ilişkin “Davutoğlu iddiasında haklıymış demek! Israrlı çağrılarımıza ve gazetecilerin aramalarına rağmen Köylü’nün köşe bucak kaçmasından anlaşılıyor ki Davutoğlu’nun da iddiası doğru.” açıklamasında bulundu.

“Davutoğlu, tarihi bir itirafta bulundu”

Eski Başbakan Davutoğlu’nun Hakkı Köylü için serdettiği tarihi itirafa bugüne kadar bir cevap gelmediğini hatırlatan Mehmet Metiner, “Israrlı çağrılarımıza ve gazetecilerin aramalarına rağmen Köylü’nün köşe bucak kaçmasından anlaşılıyor ki Davutoğlu’nun iddiası doğru. Yüce Divan” olayı benim için çok önemli. Çünkü ‘Yüce Divan’, tıpkı 17/25 Aralık gibi… O sürecin tamamlayıcı bir ayağını oluşturuyordu. Görünürde AK Partili dört bakan olsa bile gerçekte bu FETÖ operasyonunun hedef aldığı kişi Cumhurbaşkanımızdı. O tarihte Komisyon Başkanı olan Hakkı Köylü’nün size ‘Yüce Divan’a gidilmeli!’ yönünde görüş beyan ettiğini söylemeniz tarihi bir itiraftı.” şeklinde konuştu.

“Köylü’nün suskunluğu, iddianızın teyidi anlamındadır”

168 saattir hakkındaki iddiaya ilişkin sessizliğini koruyan Hakkı Köylü’ye yönelik parti yönetiminin nasıl bir tavır alacağı merak konusu olurken, Mehmet Metiner şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Siyasi tarih yazılırken bu iddia özellikle Yüce Divan sürecinin anlaşılmasında hayati bir delil hükmünde olacaktır. Köylü’nün suskunluğu, iddianızın teyidi anlamındadır. Boşuna denmemiş elbet: ‘Sükut ikrardan gelir.’ O gün istikametini size çevirip itibarlı bir makamla taltif edilen birinin bugün de hiçbir şey olmamış gibi tekrar itibarlı bir makamda bulunması siyasetin acı cilvelerinden biridir. Çok yazık, çok!”

Metiner’den Davutoğlu’na soru: Arınç’da Yüce Divan’dan yana mıydı?

“Sayın Davutoğlu madem bu faslı mertçe açtınız, o vakit bu bahsi mertçe tamamlayınız lütfen.” diyen Mehmet Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçimizde kim kimdir, o süreçte nasıl bir tutum sergilemiştir bilelim. Bu çerçevede şimdi açıkça soruyorum: O dönemde Hükümette yardımcınız ve sözcünüz olan Arınç’ın ‘Yüce Divan’ konusundaki tavrı neydi? O da ‘Yüce Divan’a gidilmeli!’ diyenlerden biri miydi, yoksa başı çekenlerden miydi? Siz yurtdışındaydınız gizli oylama günü. Oyunuzun rengini açıkladınız delikanlıca. O yüzden sizi tebrik ediyorum. Oyunuzu vekaleten kullanma yetkisini Arınç’a mı verdiniz? Yoksa bir başka bakana mı?”

AK Parti’den başka kimler ‘Yüce Divan’a gidilmeli’ diyordu?

Mehmet Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hazır bu bahis açılmışken o tarihte yanınıza gelip ‘Yüce Divan’a gidilmeli!’ diyenlerden şimdi halihazırda AK Parti’nin içinde olanların isimlerini bildirirseniz biz de sayenizde kime ne kadar ve nereye kadar güvenebileceğimize karar vermiş oluruz. Her dönemin gözdesi olmanın nasıl bir siyasi hüner (!) gerektirdiğini de öğrenmiş oluruz. Cevabınızı bekliyorum.”

yeniakit.com.tr’ye Köylü'ye ilişkin ihbar yağıyor!

Öte yandan, günlerdir sorulara cevap vermekten kaçan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü hakkında yeniakit.com.tr’ye ihbar yağmaya başladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

Arınç'ın yüce divana gidilmesi yönünde oy kullandığına yüzde bin eminim.Nihayetinde bu işten sonuç alınabilseydi kendisi siyasi kariyerimi bir başbakanlık veya cumhurbaşkanlığı ile taçlandırmak istiyorum diyerek aslında siyasi hırsını ve doymak bilmez nefsini açık etmiş birisinden bahsediyoruz.Böyle bir harisin amacına ulaşmak için önündeki engelleri ortadan kaldırmaya çalışmadığını düşünmek aptallık olur bence.

Karamanlı

Davutoğlu na yalan söylüyor diye saydırıyordunuz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23