• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mesleki eğitime neşter şart

Yeniakit Publisher
2020-08-28 10:30:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Mesleki eğitime neşter şart

Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, meslek liselerinde meslek öğretilemediğine dikkat çekti. Kavaklı, “Bizim meslek liselerini yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 Resul Ekrem Şahan  Ankara 

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklanırken, YÖK 2020 Yerleştirme Raporu’na göre üniversitelerin doluluk oranının yüzde 95’e ulaşması dikkat çekti.

“Meslek liselerinde meslek öğretemiyoruz”

Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, meslek eğitimini kaliteli hale getirirsek, üniversitelerde bu kadar yığılma olmayacağını belirtti. “Gençlerimiz, vatandaşlarımız okumak istiyorlar” diyen Kavaklı, “Meslek liselerinde meslek öğretemiyoruz. 4 sene meslek okuyan çocuk hayata atıldığı zaman bir mesleği yapar hale gelmiyor. Bizim meslek liselerini yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Genel olarak meslek eğitiminde başarısızlık var. Bu sebeple de üniversite kapısında yığılma meydana geliyor. İnsanımızın bilgiye, açlığı, susuzluğu, okuma azmi kendini geliştirme duygusu çok güzel şeyler. Meslek eğitimini kaliteli hale getirirsek, üniversitelerde bu kadar yığılma olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ar-ge çalışmaları mutlaka artırılmalı”

Sosyolog Erol Erdoğan da, 2020 YKS’de doluluk oranının 2019’a göre yükseldiğine dikkat çekerek, “Bu durum, öğrencilerin tercihlerde gerçekçi yaklaşımlarının arttığını göstermenin yanı sıra üniversite yönetimleri ve YÖK’ün de öğrenci eğilimlerini nispeten daha iyi takip ettiğini gösteriyor. Ancak vakıf üniversitelerindeki doluluk oranı henüz istenilen derecede değil. Bu üniversiteler, öğrenci tercihlerinin doğru tespitine dair ar-ge çalışmalarını artırmalılar” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İşsiz

18 yıldır kim ne yapıyor?

Özdemiroğlu

Mesele sadece mesleki eğitim ile ilgili değildir.Eğitim baştan aşağıya ıslaha muhtaçtır. Bir kere lise eğitimi mecburi olmaktan çıkarılmalıdır.Orta okuldan sonra isteyen okumalı, isteyen de mesleğini seçebilecek tercihle bırakılmalıdır. Özellikle Meslek liselerinin (İmam Hatipler de dahil) sayısı varsın fazla olmasın. Ancak sayıya değil, kaliteye önem verilmeli. Meslek liseleri LGS de puanı yüksek tutulmalı. Öğretmenleri seçilerek tayin olmalı diye düşünüyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23