• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkez Bankası eski başkanı ilk kez konuştu!

Yeniakit Publisher
2016-04-11 20:39:00 -
Merkez Bankası eski başkanı ilk kez konuştu!

Merkez Bankası Başkanı Başçı, yeni görevinin belli olmasının ardından ilk kez konuştu.

Merkez Bankası Başkanlığı'nı 19 Nisan'da bırakacak olan Erdem Başçı'nın yeni görevi belli oldu. Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.

BAŞÇI'DAN İLK AÇIKLAMA

''Genel Kurul'a son kez başkanlık ettiniz. Onunla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?'' sorusuna Erdem Başçı, ''Tek söyleyeceğim şey var Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin'' yanıtını verdi.

ENFLASYON VURGUSU

Başçı Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ise enflasyona vurgu yaptı.

Başçı, "Enflasyonun yüzde 5 hedefine kalıcı bir şekilde indirilmesi için bütün kurumların çaba göstermesi önem taşıyor. Enflasyonla mücadele kolektif bir çaba gerektirmektedir. Merkez Bankası yeni araçlar ve yöntemler kullanarak enflasyonu kontrol altında tutmayı başardı. Enflasyonun yavaş da olsa bir düşüş trendinde olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Başçı, enflasyonda başlayan düşüşün devam edeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Başçı, "Kırmızı et fiyatları başta olmak üzere Gıda Komitesi önerilerince tedbirler alındı, tedbirlerin enflasyonüzerindeki etkileri görülmeye başlandı" dedi.

Başçı, yeni araçlarla TL'deki oynaklıkta kayda değer azalış yaşandığını söyledi. Başçı "Sağlıklı kamu finansmanı enflasyonu düşürme konusunda önemli katkı sağlıyor. Düşen enflasyondöneminde kişi başı reel gelir AB üyelerine göre hızlı arttı" dedi.

Konuşmasında cari açığa da değinen Başçı, cari açıkta iyileşmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesinin beklendiğini belirtti. Erdem Başçı, "Başta enflasyon olmak üzere 2016 yılı tüm makro hedeflere bir adım daha yaklaştığı bir yıl olmaya adaydır" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23