• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel'den Yunanistan ve Ermenistan'ı yıkan 'Türkiye' açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-09-30 17:12:00 - 2020-09-30 17:17:02
Merkel'den Yunanistan ve Ermenistan'ı yıkan 'Türkiye' açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilerin önemine dikkat çekerek "Türkiye’yle ilişkilerimizi hep yeniden değerlendirmeliyiz, ama önemli sorunlarda iş birliğine de odaklanmalıyız." dedi.

Federal Meclis’te konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Almanya ile Türkiye arasında çok yönlü ilişkiler olduğuna dikkat çeken Angela Merkel, yaşanan sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye ile ilişkilerin yeniden dengelenmesi gerektiğini savunan Merkel, birçok önemli konunun halen Türkiye ile işbirliğine bağlı olduğunun da altını çizdi.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz gerilimine değinen Merkel, “Ciddi bir gerilim bu. Askeri çatışmayla barış arasındaki yolun ne kadar küçük olduğunu düşünmek bile zor” dedi.

Türkiye ile NATO müttefiki olduklarını söyleyen Almanya Başbakanı, Türkiye’nin mültecileri ağırlama konusunda “inanılmaz ve dikkate değer işler yaptığını” söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’nin dünyada en çok mülteci kabul eden ülke olduğunu hatırlatan Almanya lideri Angela Merkel, sığınmacı sayısının 4 milyonu bulduğunu kaydetti. Merkel, “Burada çok özenle şunu tartmalıyız, gerilimi nasıl yatıştırırız ve mülteci sorununda iş birliğini nasıl güçlendiririz” diye konuştu.

Yunanistan, Doğu Akdeniz konusunda Almanya'nın Türkiye'ye karşı harekete geçmesini isterken, Azerbaycan'a saldıran Ermenistan'da dün Merkel ile görüşüp Ankara hükümetini şikayet etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

atakan699

almanya politikasi olgun yaklasiyor zaten frau merkel iyi bir basbakan

hunkartensi

Angela Merkel yanılıyor 4 milyon yanlızca topraklarımızda ağırladığımız birde 4 milyon civarında sınırda olan var onların ihtiyaçlarını petrol gelirinden pay verdiklerini mi düşünüyor Angela Merkel o yüzden sığınmacı topraklarımızda olan 4 milyon sınırdaki kamplarda olanlar ise ayrı bir 4 milyon bunu bilmiyor galiba yanlızca Türkiye nin topraklarındakilerle ilgilendiğini zannediyor belli ki söylemeli ki oda AB ülkelerine Türkiye nin neden bukadar kızgın olduğunu anlatabilsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23