• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Menbiç'te skandal görüntüler! ABD yine sözünde durmadı

Yeniakit Publisher
2018-05-09 16:48:00 -
Menbiç'te skandal görüntüler! ABD yine sözünde durmadı

Türkiye'ye YPG/PKK'nın Menbiç ilçe merkezinden çıkacağının sözünü veren ABD, sözünü yerine getirmedi üstüne bir de Menbiç'te yeni bir üs kurdu.

Reuters haber ajansı, ABD'nin tartışmalı Menbiç bölgesinde kurduğu yeni askeri üssün fotoğraflarını paylaştı.

DEAŞ'TAN SONRA ÇIKACAKLARDI

Terör örgütü YPG/PKK, Halep iline bağlı Menbiç ilçesini Ağustos 2016'da ABD’nin desteğiyle terör örgütü DEAŞ'tan alarak işgal etmişti. Terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle YPG/PKK'ya desteğini sürdüren ABD, ilçe merkezinin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'nın ilçeden çıkacağı konusunda Türkiye'ye garanti vermiş ancak bunu yerine getirmemişti.

TSK YENİ GÖZLEM NOKTASINI DUYURDU

Öte yandan TSK bugün yaptığı açıklamada; Astana görüşmeleri kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, İdlib'de 'Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü' olarak görev yapıyor. İdlib'de bulunan TSK birlikleri, geçen yıl Ekim ayında ilkini kurduğu gözlem noktasının 10'uncusunun da faaliyete geçirdiğini açıkladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bölgede görevini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdüren TSK, İdlib'de 10'uncu gözlem noktasının tesis edildiğini resmi sosyal medya hesabından da duyurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23