• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmetçikten Afgan engellilere yardım

Yeniakit Publisher
2015-09-16 08:06:01 - 2015-09-16 08:06:00
Mehmetçikten Afgan engellilere yardım

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nın (ATGK) imkanlarıyla tedarik edilen 45 tekerlekli sandalye, Afgan yetkililerle daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi engellilere törenle teslim edildi. Başkent Kabil’deki Bağı Zenane (Kadınlar bahçesi) yerleşkesinde düzenlenen organizasyona, Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır ile Afgan yetkililer katıldı. Programın sonunda engelli vatandaşlar ile refakatçilerine yemek ikram edildi.

Afganistan’da NATO çatısı altında görev yapan Türk askeri birliği, Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla engelli Afganlara tekerlekli sandalye dağıttı. Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nın (ATGK) imkanlarıyla tedarik edilen 45 tekerlekli sandalye, Afgan yetkililerle daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi. Başkent Kabil’deki Bağı Zenane yerleşkesinde düzenlenen törene Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç, Afganistan Kadın İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Faruk Sevap, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Şehit ve Gazilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Cemile Afgani, Afganistan Engelli Kadınlar Eğitim Derneği Başkanı Şadab Mübariz ve diğer yetkililer katıldı.

“TÜRK HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Geçmişte Afgan ordusunda görev yapan gazi Ahmedullah, 13 yıldır aynı tekerlekli sandalyeyi kullandığını ama eskidiği için artık kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, Türk askerinin hediye ettiği yeni tekerlekli sandalye sayesinde hayatının daha kolay olacağını ifade etti.

Ümit isimli engelli de “İran’da mülteciyken liseden mezun olmuştum ve bir ameliyat geçirdim ama sonra iki ayağım birden felç oldu. Ayağa kalkamıyordum, artık bu tekerlekli sandalye ile eğitimimi devam ettirip üniversiteye gidebileceğim. Türk halkına çok teşekkür ediyorum” dedi. Afganistan’da 36 yıldır devam eden işgal ve savaşlardan ötürü bir milyonun üzerinde engelli bulunuyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23