• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Medeniyete giden yol Medine'den geçer

Yeniakit Publisher
2015-05-10 18:49:00 - 2015-05-10 19:03:16
Medeniyete giden yol Medine'den geçer

Son zamanlarda bazı eleştirilere neden olan Kutlu Doğum etkinliklerinin alternatif programlarla ve yeni bir anlayışla yapılmasını öneren Esenler Aksoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Balcı, medeniyete giden yolun Medine'den geçtiğini söyledi.

İstanbul Esenler Aksoy İmam Hatip Ortaokulu, Son Elçi Hz. Muhammed'in mesajını anlamak İçin bir program düzenledi. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, çeşitli okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı programda heyecanlı ve duygulu anlar yaşandı.

MEDİNE VE MEDENİYETE YOLCULUK

'Kutlu Dava İçin Muhacir Olmak, Ensar Olmak' başlığı altında düzenlenen program Kur'an tilaveti ve okunan ayetlerin meali ile başladı.



Aksoy İmam Hatip Ortaokulu müdürü Mahmut Balcı programın organizesi hakkında şunları söyledi, "Kutlu doğum programları İslam'ın ve Hz. Muhammed(s.a.v)in mesajlarının anlaşılmasına hizmet etmeli. İman edenler için iki dünya vardır. Biri yaşadığımız fani dünya. İkinci dünya ise asıl yaşayacağımız ahret yurdudur. Peki ne yapalım ki bu iki dünyada da kazançlı çıkalım. Yani Allah'ın razı olduğu kullardan olalım. Önce Hicret, Muhacir, Ensar, Mekke ve Medine gibi kavramların iyi anlaşılması gerekir. Aksi halde kutlu doğum olarak yapılan programlar gösteri olmaktan öte bir anlam ifade etmez. Hz. Muhammed (s.a.v) i doğru anlamak Asımın Nesli için mücadele eden Şair Mehmet Akif Ersoy gibi sürgün edilmeyi göze almaktır. Şair Sezai Karakoç gibi gösterişten ve israftan kaçmaktır. Medineyi sevmek sadece Medine'ye gitmek değildir. Teknolojinin gücüyle yapılan ve izleyenlerin duygulandığı bir salonluk programlarla peygambere olan sevdiğimizi gösterdiğimizi ve bu şekilde cennete gideceğimizi düşünmeyelim."

Medeniyete giden yol Medine'den geçer

Balcı, "Medine'ye gitmek için ise önce Mekke'yi yaşamak gerekir. Mekke'de yaşanan eziyetleri, mahrumiyetleri, boykotları bilmeden hatta yaşamadan Medine'ye ve Medeniyete talip olmaya hakkımız yoktur. Medine'yi sevmek evimizi, sokağımızı, okulumuzu ve yaşadığımız şehri Allah'ın razı olduğu, Hz. Muhammed (s.a.v) sünnetinin yön verdiği tarzda ve iklimde yaşamaktır. Hayatımızın gayesi ve hedefi Allahın Resülünü örnek almak, birlikte ve barış içerisinde yürümektir. Şayet evde sokakta ve okulda öğrendiklerimiz bizi medine ve medeniyete doğru yolculuğa çıkarıyor ve sonunda kutlu dava için muhacir olmayı, ensar olmayı öğretiyor ise o zaman yapılan her şeyin bir anlamı olacaktır. Şayet bizler de gökteki yıldızlar gibi olan sahabeler gibi yardan, serden ve dünyalıklardan vazgeçebilir. Birbirimizi Allah için sever isek o zaman çağımızın hem muhaciri hem de ensarı olmuş oluruz. Hz. Muhammed(s.a.v) in mesajına ve mirasına sahip çıkmak onun mesajlarına sahip çıkmaktır. Bu niyetle yaptığımız programa katılan herkese, emek veren öğrenci, öğretmen, veli, okul aile biriliği üyelerimize ve bu mekanı bizlere ayıran esenler belediyesine teşekkür ediyoruz.' ifadelerine yer verdi.



Öğrenciler ödüllerini okul müdürleri ve okul aile birliği üyelerinin elinden aldı. Programın yapıldığı salonun girişinde yar alan resim sergisi, şiir, ilahi, piyes, son elçi Hz. Muhammed(s.v.s)in insanlık ve müslümanlar için önemi üzerinde yapılan konuşmalar ve dualarla yapılan program programda söz alan okul müdürleri tarafından da takdirle karşılandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23