Mayalı pişi hamuru nasıl yapılır? Puf puf pişi yapmak için yapılması gerekenler aslında çok basit. Birçok hamurla pişi yapmak mümkün. Karbonatlı ya da mayasız pişi yapmak daha kolay. Fakat içi yumuşacık bir pişi elde etmek istiyorsanız maya kullanmanızda fayda var. Herkesin bayılacağı puf puf mayalı hamur kızartması için okumaya devam edin...
Mayalı pişi hamuru nasıl yapılır? Puf puf pişi yapmak için yapılması gerekenler aslında çok basit. Birçok hamurla pişi yapmak mümkün. Karbonatlı ya da mayasız pişi yapmak daha kolay. Fakat içi yumuşacık bir pişi elde etmek istiyorsanız maya kullanmanızda fayda var. Herkesin bayılacağı puf puf mayalı hamur kızartması için okumaya devam edin...
Mayalı pişi yaparken öncelikle mayayı aktive etmek, ardından da hamurun iyi yoğurulduğundan emin olmak gerekir. Son olarak güzelce mayalanan hamuru kızartmak en kolay aşama haline dönüyor.
Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- yarım paket yaş maya
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle ılık su, maya ve toz şekeri karıştırarak mayanın aktive olmasını sağlayın. Ardından bütün malzemeleri ilave ederek yoğurun.
Güzzel bir hamur elde etmek için ortalama 8-10 dakika kadar yoğurun.
Bütün malzemeler özdeşleştiğinde hamurun mayalanması için sıcak bir kenarda, üzeri örtülü bir şekilde bekletin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Mayalanan hamuru bir kere karıştırın ve bezeler halinde ayırın. 5 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayın.
Elinizle şekil vererek ya da dilediğiniz boylarda keserek hamurunuzu kızartın.