• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maskeler havadaki virüs sayısını azaltıyor

Yeniakit Publisher
2020-04-07 23:16:00 -
Maskeler havadaki virüs sayısını azaltıyor

Uluslararası Bilim Ekibi, titizlikle gerçekleştirdikleri bir çalışma sonucu, salgın süresince kullanılan tıbbi maskelerin havadaki virüs sayısını önemli ölçüde azalttığını tespit ettiklerini ve düzenli kullanılması halinde salgını yavaşlatabileceğini açıkladı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve onbinlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınından korunmak için maske kullanımı ile ilgili çeşitli tartışmalar sürerken, Uluslararası Bilim Ekibi'nden umutlandıran bir açıklama geldi. Webtekno'da yer alan bir habere göre, tıbbi maskelerin koronavirüsün yayılma hızını düşürmede ne kadar etkili olduğunu ortaya koymak için detaylı bir çalışma gerçekleştiren Uluslararası Bilim Ekibi, kullanılan tıbbi maskelerin havadaki virüs sayısını önemli ölçüde azalttığını tespit ettiklerini ve bu maskelerin düzenli kullanılması halinde salgını yavaşlatabileceğini açıkladı.

"Virüs partiküllerinin sayısını önemli ölçüde düşürüyor"

'Nature Medicine' dergisinde yayınlanan ve maskelerin koronavirüsün yayılma hızını düşürmede ne kadar etkili olduğunu saptayabilmek için yapılan çalışmada, viral enfeksiyon taşıdığından şüphelenilen 246 gönüllü yer aldı. Araştırmada, 111 gönüllü maske takarken diğerleri maske takmadı. Maskeli ve maskesiz insanların olduğu ortamlardaki virüs partiküllerinin sayısı, insanların nefes alış verişlerini taklit edebilen ve havadaki numuneleri analiz edebilen "Gesundheit" isimli bir cihazla ölçüldü. Yapılan ölçümlerde ise maske kullanımının virüs partikülleri sayısını önemli ölçüde düşürdüğü belirlendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23