• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mantı sosu tarifi, nasıl yapılır? Kolay mantı sosu tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-18 19:17:00 - 2021-11-18 19:27:56
Mantı sosu tarifi, nasıl yapılır? Kolay mantı sosu tarifi

Türk mutfağının klasik lezzetlerinden mantı, soslarla tadına tat katar.

Peki mantı sosu nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Mantı Sosu İçin Gereken Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı Kuru nane
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber

Yapılışı

Öncelikle bu sosun akışkan olması gerekiyor. Yağ ve salça oranını ona göre ayarlamak gerekli. Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz. Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir. Nane ve kekik hafif kızarınca, ocaktan alalım ve mantımız üstüne dökelim. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23