• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malezya Hükümeti'nden flaş karar! Kabine görüşmelerine akıllı telefonlar alınmayacak

Yeniakit Publisher
2019-06-08 16:32:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Malezya Hükümeti'nden flaş karar! Kabine görüşmelerine akıllı telefonlar alınmayacak

Malezya'da bakanlar kurulu toplantıları ve üst düzey görüşmelere katılanlar bakan, milletvekili ve bürokratlar, bundan sonra akıllı telefonlarını kapıda bırakacak.

Malezya hükümeti, bakanlar kurulu ve devlet kademesindeki önemli görüşmelerde dijital cihazların bulundurulmasını yasaklama kararı aldı.

Hükümete bağlı Ulusal Güvenlik birimi direktörü Sanusi Sidek, hükümetin verdiği talimatın ardından başta kabine görüşmeleri olmak üzere devlet kademesindeki üst düzey görüşmelerde akıllı telefon gibi kayıt yapma özelliğine sahip dijital aletlerin yasaklanacağını açıkladı.

Bilgi sızdırılmasına yönelik tedbir

Sanusi Sidek, dijital alet yasağının sadece akıllı telefonlarla sınırlı olmayacağını, akıllı kalem, kamera ve tablet gibi cihazların da yasaklanacağını vurgulayarak, "Devlet Sırları Kanunu gereğince üst düzey görüşmelerden bilgi sızdırılmasına mani olmak için bu uygulamanın getirilmesi icap etti." dedi.

Devlet görüşmelerinde dijital cihaz yasağının getirilmesi en son nisan ayında Malezya meclisinde gündeme gelmişti.

Dijital cihaz yasağı bir sonraki bakanlar kurulu toplantısından itibaren uygulanacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23