• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malatya’da haftalar sonra ilk cuma namazı heyecanı

Yeniakit Publisher
2020-05-29 16:03:51 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Malatya’da haftalar sonra ilk cuma namazı heyecanı

Korona virüs tedbirleri kapsamında camilerin cemaatle ibadete kapatılmasının ardından Malatya’da ilk cuma namazı havadan görüntülendi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında camilerin cemaatle ibadete kapatılmasının ardından Malatya’da ilk cuma namazı havadan görüntülendi. Camilerin ve belirlenen noktaların bahçelerinde cuma namazı kılınırken, sosyal mesafe kurallarına da uyulduğu görüldü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan beri camilerin cemaatle namaza kapatılmasının ardından bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da ilk cuma namazı kılındı. Valilik tarafından belirlenen camilerde ve belli alanlarda kılınan cuma namazı öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

Cemaatin namaz kılınacağı alanlar önceden işaretlenirken, cami cemaati maske takarak sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde cuma namazını kıldı. Kent merkezinde Sümer Camiinin avlusunda kılınan namazda cemaat alanlara sığmadı. Drone ile havadan görüntülenen cuma namazında sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görüldü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Sümer Cami avlusunda cuma namazını kıldı. Cemaat ise uyarılar kapsamında kendi seccadelerini yanlarında getirdi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından cuma namazının kılınacağı camilerde cemaate maske, kolonya ve akide şekeri ikramı yapıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23