• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Tanal’dan yeniakit.com.tr’ye açıklama: Hedefe konuldum

Yeniakit Publisher
2019-05-15 00:18:00 - 2019-05-15 09:44:10
Mahmut Tanal’dan yeniakit.com.tr’ye açıklama: Hedefe konuldum

Dün CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi salonuna gelen DHKP-C ile irtibatlı oldukları tespit edilen 2 kişi yakalanmıştı. İki şahsın ziyaret etmek istediklerini söyledikleri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuyla ilgili yeniakit.com.tr’den İsmail Uğur’a konuştu. Tanal, “Hedefe konulduğumu düşünüyorum dedi.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

TBMM’ye girme teşebbüsünde bulunan DHKP-C’li 2 şahsın ziyaret edeceklerini söyledikleri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yeniakit.com.tr’ye konuştu.

Hedefe konulduğumu düşünüyorum

Tanal, söz konusu şahısların kim olduklarını bilmediğini belirterek, “Bilmiyorum, bana ulaşan yok. Arayan soran kimse de yok. Yani 600 milletvekilinden herhangi birinin ismi sayılabilirdi. Hedefte herhalde ben vardım. Ben hedefe konulduğumu düşünüyorum. Zaten sürekli ölüm tehditleri alan bir milletvekiliyim. Bu konuda Emniyetten korumam da var benim.” dedi.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 şahıs, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmişti. DHKP/C terör örgütü ile irtibatları bulunan şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. Saat 15.00 sıralarında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 şahıs Meclis çalışanını rehin almak istedi. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu teröristler etkisiz hale getirildi. Yakalanan şahısların üst aramalarında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. DHKP/C terör örgütü ile irtibatlarına yönelik bilgiler bulunan şahıslardan M.Z. hakkında terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarından 5 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23