• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmud Efendi Hazretleri'nden Cübbeli Ahmet Hoca'ya vasiyet

Yeniakit Publisher
2022-06-23 17:50:00 - 2022-06-24 12:46:16

Mahmud Efendi Hazretleri tedavi gördüğü hastanede Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mahmud Efendi Hazretleri'nin, Cübbeli Ahmet Hoca'ya vasiyette bulunduğu öğrenildi.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi yarın öğlen namazı sonrasında Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Birçok isim başsağlığı mesajı paylaştı

Vefat haberi sonrası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasi ve ünlü isim başsağlığı mesajı paylaştı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Mahmut Efendi Hazretleri için bir taziye mesajı yayımladı. Ünlü, açıklamasında "Kutbü'l-ektâb, Ğavsü'l-evtâd ve Hicrî 15. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretlerimiz Rahmet-i Rahmân'a vâsıl olmuştur. Allâh-u Teâlâ, kendisine fevka't-tecellîler ihsân eylesin ve azîz rûhunu Silsile-i Aliyye-i Nakşibediyye-i Müceddidiyye-i Hâlidiyye ricâlinin ervâh-ı tayyibelerine ilhâk eylesin. Âmîn!" ifadelerini kullandı.

"Benim yakınımdan bir mezar al"

Öte yandan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündem oldu. Cübbeli, o röportajda Mahmut Efendi'nin kendisinden bir istekte bulunarak "Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okursun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir." demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

üzerini sağlam öert

ahmet her gün sadece mezhep savaşı vererek müslümanların bir birlerine siper kazmasına neden olanın kendi kendine masal anlatmasıyla olmuyor sen gece yatarken üzerini sağlam kapat bir taraftan soğuk alıp böyle sayıklama yapma

Şeref

Allah herkese iyilik versin.Her şeyi bilen Allahtır.Kimse kendi kendine ölümden sonraki yaşamıdan haber verip arkadaşlık,komşuluk muhabbet etme gibi tahminler yapmasın.Böyle şeyler geleceği bilme anlamına gelir ki büyük günah. FETÖ gibileri peygamberler le konuştuklarını iddia ediyor. velhasılı durum bu.Herkes ölümden sonra hesap gününü bekleyecek ama ne şekilde Allah bilir.Kimse kendi kendine yorumlar yaparak ölümden sonra ki yaşam için yol çizmesin.Ölümden sonrasını Allah bilir.Kuranda ayetlere yorumlar getirip kimse geleceği tarif etmesin.Ayetler insana dünya da nasıl yaşayacağını tarif eder.Daha ileri gidip açıklamalarla öbür dünyanın işine de dil uzatmayın ordan haber veren yok.gaybı Allah bilir.Kalın sağlıcakla.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23