• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maduro'dan ABD'ye çok ağır suçlama! Suikast girişimini Bolton yönetti

Yeniakit Publisher
2018-12-13 00:03:00 -
Maduro'dan ABD'ye çok ağır suçlama! Suikast girişimini Bolton yönetti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişimine ABD'nin öncülük ettiğini iddia etti. Maduro, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın kendisinin yerine bir diktatör getirilmesi için hazırlanan suikast planını yönettiğini öne sürdü.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ABD'nin Venezuela'da darbe girişiminde bulunmasının çok yakın olduğunu iddia etti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın kendisinin yerine bir diktatör getirilmesi için hazırlanan suikast planını yönettiğini, Kolombiya ve ABD'de askeri üslerde paralı askerlerin eğitimini koordine ettiğini savundu.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya, geçen Ağustos'ta başkent Caracas'ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelarla saldırı düzenlenmişti. Maduro'nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Saldırıyı 'Tişört Giyen Askerler' üstlenmişti

Nicolas Maduro, olaydan sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." ifadesini kullanmış, saldırganların ABD'de yaşayan Venezuelalı muhalifler ve Kolombiya ile bağlantılı olduklarını söylemişti.

Kendilerine "Tişört Giyen Askerler" adını veren bir grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23