• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lübnan'lı Araplar Osmanlı Devleti'ni anlattı: Osmanlı işgalci olsaydı bugün Türkçe konuşuyor olurduk

Yeniakit Publisher
2019-11-15 10:38:00 - 2019-11-15 11:56:05

Lübnan'ın Trablusgarp kentinde yaşayan Araplar, bir protesto gösterisi daha düzenleyerek Osmanlı Devleti hakkında skandal görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanları Avn'a "Osmanlı işgalci olsaydı şimdi Türk konuşuyor olurduk. Biz Abdulhamid Han'ın torunlarıyız!" diye seslendiler.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Lübnan'ın Trablusgarp kentinde yaşayan Araplar, bir protesto gösterisi daha düzenleyerek Osmanlı Devleti hakkında skandal görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanları Avn'a seslendiler: Biz Abdulhamid Han'ın torunlarıyız!"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın Osmanlı İmparatorluğu dönemini hedef alan skandal açıklamaları, Lübnanlılar tarafından yeniden protesto edildi. Lübnan'ın Trablus kentinde yaşayan Araplar, Cumhurbaşkanları Avn'ın sözlerini sert ifadelerle eleştirerek şunları söyledi:  

'Osmanlı işgalci olsaydı şu an Türkçe konuşurdun'

"Herkes şunu bilsin, Ortadoğu'ya ve Lübnan'a ilk demiryolunu inşa eden Osmanlı Devleti'dir. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Osmanlı işgal devleti olsaydı şu an Türkçe konuşurdun. Arap ülkelerinde sadece Türkçe konuşan varsa karşımıza çıksın. Çıkamaz çünkü Osmanlılar Arapça dilimizi konuşmamızı sağladılar." 

'Osmanlı bizim ecdadımızdır'

"Okullarımızı, mabedlerimizi ve Kur'an kurslarımızı inşa ettiler. Onlar asla işgalci değil. Kaderin cilvesine bakın, hükümetimizin şu anda oturduğu İç İşleri Bakanlığı Binası Osmanlı tarafından inşa edilmiştir. Peygamber Efendimiz (SAV)'ın buyurduğu gibi: 'Konstantiniye elbet bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, fetheden asker ne güzel askerdir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Biz Abdulhamid Han'ın torunlarıyız'

"Bizdeki Osmanlı ruhunu yok edemezsiniz. Biz Hazreti Muhammed (SAV)'ın torunlarıyız. Biz Hz. Ebubekir, Ömer, Ali ve Osman'ın torunlarıyız. Abdulhamid'in torunlarıyız. Kimliğimizi, inancımızı ve tarihimizi yok etmek istiyorsunuz. Boşuna çabalıyorsunuz çünkü başaramayacaksınız." 

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan Devleti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla 31 Ağustos'ta yaptığı televizyon konuşmasında, "Osmanlı boyunduruğundan kurtulma girişimlerinin tümünün şiddet, cinayet ve mezhep çekişmesiyle sonuçlandığı" diyerek küstah ifadeler kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Can

Trablusgarbta bir gece aniden saldırıp bizim askerlerimizi uykularında boğazlayan bu ......ler değilmi? 

yakup

Bu yalnız Lübnan da değil ,bir çok ülkede var.Yunanlı Prof Dimitri Kitsikis(Kiçikis) Yazdığı Türk -Yunan İmparatorluğu kitabında" Türkler bizim canımızı,malımızı ,dinimizi,dilimizi korudu.Bugün bu varlığımızı onlara borçluyuz.Onlara şükran borcumuz var.1821 ve 1919 da İngiliz ihaneti oyununa geldik.Yunanistan Türkiye ile birleşmelidir" diyor.Bunları kendi tv lerinde de söyledi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23