Limak Holding son noktayı koydu: Kapatma değil yeniden yapılanma
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
İştiraklerinden Limak Doğu Anadolu Çimento A.Ş.'nin KAP açıklamasının ardından basında yer alan "hazır beton tesisi kapatıldı" haberlerine ilişkin açıklama yapan Limak Holding, iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
İşlemin bir kapatma değil grup içi yeniden yapılanma olduğunu belirten şirket, Kahramanmaraş Onikişubat Hazır Beton Tesisi'nin faaliyetlerine kesintisiz devam ettiğini duyurdu.
İş akitleri ve özlük hakları korundu – Tesis Limak Çimento'ya devredildi!
Daha önce fesh edilen kira sözleşmesi sonrasında tesisin operasyonel verimlilik kapsamında Limak Çimento bünyesine devredildiği açıklandı. Şirket, tesiste görev yapan personelin tüm özlük haklarının korunarak yeni yapıya aktarıldığını ve üretimin ara vermeden sürdüğünü vurguladı.
LİMAK'TAN KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME
İştiraklerimizden Limak Doğu Anadolu Çimento A.Ş’nin 31.10.2026 tarihli özel durum açıklamasının ardından, bazı basın ve internet yayın organlarında Limak grubu hakkında "bahse konu hazır beton tesisini kapatma kararı" alındığı yönünde haberler yer almıştır.
İlgili açıklamada kamuya duyurulan işlem bir kapatma işlemi değil, grup içi bir yeniden yapılanmadır. Bahsi geçen Onikişubat Tesisi daha önce Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermekte iken 18.08.2025 tarihinde akdedilen kira sözleşmesi ardından Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Limak Doğu Anadolu Çimento bünyesinde yapılan operasyonel verimlilik değerlendirmesi sonrasında ilgili kira sözleşmesinin karşılıklı mutabakat eşliğinde feshedilmesine karar verilmiş olup, Oniki Şubat tesisi Limak Çimento bünyesinde faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedir.
Limak Doğu Anadolu Çimento 31.10.2026 tarihli özel durum açıklamasında da yer aldığı üzere, şirketin ana faaliyet konusu olan çimento üretimi başta olmak üzere diğer tüm üretim ve satış faaliyetleri olağan seyrinde devam etmekte olup Oniki Şubat tesisi bünyesinde çalışanlar personellerin iş sözleşmeleri tüm özlük hakları korunarak Limak Çimento’ya devredilmiştir.
Bazı basın ve internet yayın organlarında Limak grubu hakkında " bahse konu hazır beton tesisini kapatma kararı" alındığı yönünde haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Limak Grubu ülke ve bölge ekonomisine katma değer sağlamaya, istihdam yaratmaya ve yatırımlarına kararlılıkla devam etmektedir.
Kamuoyunu bilgisine saygıyla sunarız.