• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Leblebinin faydaları saymakla bitmiyor!

Yeniakit Publisher
2019-04-20 15:16:00 -
Leblebinin faydaları saymakla bitmiyor!

Sarı rengiyle iştah kabartan leblebi tam bir şifa deposu…

Sarı leblebiyi sevmeyen yoktur! Rengiyle iştah kabartan leblebi tam bir şifa deposu. Birçok kuruyemişin aksine sarı leblebi kalori bakımından da son derece hafif. Bu nedenle sarı leblebi birçok diyet listesinin vazgeçilmez gıdaları arasında yer alıyor.

Yalnızca 54 kalori

Bir kahve fincanı leblebi yalnızca 54 kaloridir. Bu nedenle leblebiyi ara öğünlerde süt, kefir ya da ayran ile tüketebilirsiniz.

İşte leblebinin yararları:

Kilo vermeyi hızlandırır

Leblebi hem leziz hem de tok tutma özelliğine sahip bir üründür. Bu nedenle diyet yapanların günlük beslenmesinde yer alan leblebi kilo kontrolü yapılmasında son derece yararlıdır. Elbette leblebideki lifler tok tutma hissini güçlendiriyor.

Kalp dostu

Leblebi tam bir kalp dostudur. Günlük düzenli leblebi tüketen kişilerde kötü kolesterol seviyesi bir hayli düşer. Bu nedenle leblebi evlerden eksik edilmemesi gereken gıdalardan.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bağışıklık sistemini güçlendirir

O minicik atıştırmalıkların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Evet, günde bir avuç leblebi tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Sindirim dostu

Leblebi lif oranı yüksek bir gıda bu nedenle sindirim sistemi için son derece kıymetlidir. Yapılan araştırmalar 12 gün boyunca düzenli olarak leblebi tüketenlerin sindirim sistemiyle ilgili yaşadıkları sorunlardan kurtulduklarını kanıtlamıştır.

Diyabeti önlüyor

Düzenli olarak leblebi tüketmek şeker hastalığını engelliyor.

Kansere karşı koruyucu

Yapılan araştırmalar leblebi yani nohudun kansere karşı en önemli koruyuculardan biri olduğunu ortaya koymuştur.

Evde nohut nasıl yapılır?

  • Geceden arzu ettiğiniz miktarda nohudu ayıklayıp, suya koyun.
  • Nohutları en az 8 saat suda bekletin.
  • Ertesi gün nohutları yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  • Nohutlar süzüldükten sonra bir bez yardımıyla nohutları güzelce kurulayın.
  • Kurulama işleminin ardından nohutların kabuklarını çıkartın.
  • Tuz ve dilediğiniz baharatla çeşnilendirdiğiniz nohutları fırın tepsisine yayın.
  • 200 derecede nohutları her 5 dakikada bir karıştırarak yaklaşık yarım saat pişirin.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23